Bugun...



Hindistan Donanması İki Gemiyi Somalili Korsanların Elinden Kurtardı

Hindistan Donanması, Somalili korsanlar tarafından esir alınan iki geminin kurtarılması için ayrı kurtarma operasyonları yürüttü.

facebook-paylas
Tarih: 31-01-2024 10:01

Hindistan Donanması  İki Gemiyi Somalili Korsanların Elinden Kurtardı

Hindistan Donanması, Somalili korsanlar tarafından esir alınan iki geminin kurtarılması için ayrı kurtarma operasyonları yürüttü.

Hindistan Donanmasına ait INS Sumitra, Somali'nin doğu kıyısı açıklarında korsanlar tarafından kaçırılan "FV IMAN" adlı İran gemisindeki 17 mürettebatı başarıyla kurtardı. Operasyon 28 Ocak Pazar gecesi gerçekleştirildi.

Savaş gemisi kaçırılan gemiyi durdurdu ve korsanları gemiyi ve mürettebatı serbest bırakmaya zorlamak için standart operasyon prosedürlerini izledi. Korsanların akıbeti bilinmemekle birlikte, gözaltına alınan korsanların arkasında Hint Donanması personelinin bulunduğu bir görüntü yayınlandı.

"INS Sumitra" son kurtarma operasyonundan 24 saat sonra gerçekleştirdiği ayrı bir kurtarma operasyonunda "AL NAEEMI" isimli bir başka gemiyi daha kurtardı. Balıkçı gemisinde 11 Somalili korsan tarafından esir alınan 19 Pakistan vatandaşı mürettebat bulunuyordu. Gemi Hindistan'ın Kochi kentinin yaklaşık 850 deniz mili açığında Hint savaş gemisi tarafından durduruldu.

Somalili korsanlar, iki gün önce meydana gelen bir başka gemi kaçırma olayıyla birlikte yeniden canlanıyor gibi görünüyor. Bu olayda Seyşeller Savunma Gücü, üç silahlı Somalili korsan tarafından kaçırılan Sri Lankalı bir balıkçı gemisini kurtardı.




Kaynak: fleetmon.com




İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DENİZDEN HABERLER Haberleri

YUKARI YUKARI