Bugun...



Gemiyle Taşınan Lüks Otobüslerde Kokain Bulundu

Avustralya Federal Polisi ve Sınır Gücü, Güney Avustralya'da bugüne kadar yapılan en büyük ikinci kokain baskınını bildirdi.

facebook-paylas
Tarih: 08-02-2024 09:54

Gemiyle Taşınan Lüks Otobüslerde Kokain Bulundu

Avustralya Federal Polisi ve Sınır Gücü, Güney Avustralya'da bugüne kadar yapılan en büyük ikinci kokain baskınını bildirdi. Kokainin, bir araç taşıyıcısına taşınmakta olan gösterişli otobüslerin içine gizlendiği bildirildi.

Avustralya Yayın Ağı gemiyi GRACIOUS ACE olarak tanımladı. Japonya'nın sahip olduğu araba taşıyıcısı 6400 araç kapasitesine sahip ve Mitsui O.S.K hatları altında faaliyet gösteriyor. Gemi Singapur ve Adelaide arasında sefer yapmakta ve Fremantle'da durmaktadır.

Gemi 28 Ocak'ta FREMANTLE'a ulaştı ve burada polis köpekleriyle birlikte 13 lüks otobüste yaptığı aramada otobüslerin video bölümlerine gizlenmiş, plastikle kaplı 139 paket buldu.

3 Şubat'ta 22 ve 29 yaşlarında iki erkek, uyuşturucu ele geçirilmesiyle bağlantılı olarak bir otelde tutuklandı. Sanıklar dün ticari kalitede kokain bulundurmak suçlamasıyla mahkemeye çıkarıldı. Suçlu bulunmaları halinde alabilecekleri en yüksek ceza ömür boyu hapis cezasıdır.

AFP Dedektif Müfettişi Melinda Adam'a göre, 29 milyon dolar değerinde 139 kg kokainin ele geçirilmesi, topluma ve ekonomiye ciddi zarar verecek olan yaklaşık 695000 bireysel sokak ticaretinin önüne geçmiştir.




Kaynak: fleetmon.com




İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA LİMANLARINDAN Haberleri

YUKARI YUKARI