Bugun...



Avea 5G`de Öncü Olacak


facebook-paylas
Tarih: 12-07-2013 22:07

Avea 5G`de Öncü Olacak


Avrupa Birliği tarafından desteklenen MOTO projesi ile beşinci nesil GSM şebekelerinin standartları belirleniyor.

ızla gelişen ve değişen GSM sektörü 3G ve 4G derken 5G`ye hazırlanmaya başladı. AVrupa Birliği tarafından desteklenen MOTO projesi ile aralarında Fransa, İtalya, İspanya ve Türkiye`nin bulunduğu 4 ülke, 8 partner 5G standartlarını oluşturmaya başladı.

Projenin Türkiye`deki partneri olan Avea, bugün İstanbul`da bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya katılan Avea Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin ve Proje Yöneticisi (Fransız Thales Com.)Conan Vania konula ilgili açıklamalar da bulundu.

Özel bir röportaj gerçekleştirdiğimiz Coşkun Şahin, kameramıza şunları söyledi:

MOTO nedir?

Dünyada mobil iletişim sektörünün yol haritasını belirleyen Dünya GSM Birliği (GSMA) Yönetim Kurulu’nda yer alan Avea, Avrupa Birliği Çerçeve Programları Araştırma Fonu desteğiyle 5G’nin geleceğini şekillendirmek üzere kurulan konsorsiyuma girdi 

MOTO (Mobile Opportunistic Traffic Offloading) Projesi adı altında çalışmalarını başlatan ve konsorsiyumda Türkiye ve Fransa’nın yanı sıra İtalya ve İspanya’dan toplam 8 kurum yer alıyor. Projede yer alan tek mobil operatör olan Avea, konsorsiyumda aynı zamanda Türkiye’yi temsil ediyor. Avea’nın ev sahipliğinde üçüncü toplantısını 11-12 Temmuz tarihleri arasında Türkiye’de gerçekleştiren konsorsiyum; 5G kapsamında gelecek vizyonları masaya yatırdı.

5G`de hız Gigabitlere çıkacak

Standartları bugünlerde belirlenecek olan 5G teknolojisinde şu anda 3G`de 100 Mbps olan üst hız GigaBit seviyesine çıkacak.  







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI