Bugun...



"Büyümeyi Sürdürülebilir Yapmak İçin Sürekli Eğitim Gerekiyor"


facebook-paylas
Tarih: 10-12-2013 00:26



"Büyümeyi Sürdürülebilir Yapmak İçin Sürekli Eğitim Gerekiyor"

32. DÖNEM TEMEL AIM KURSU MEZUNLARI TÖRENLE DİPLOMALARINI ALDI

 

UDH BAKANI YILDIRIM: “BÜYÜMEYİ SÜRDÜRÜLEBİLİR YAPMAK İÇİNSÜREKLİ EĞİTİM GEREKİYOR”

 

“90-2002 / 2002-2013 ARASINDAKİ FOTOĞRAFI YAN YANA KOYUN O ZAMAN TÜRKİYE’NİN HAVACILIKTA NERDEN NEREYE GELDİĞİNİ EN KOLAY ŞEKİLDE ANLARSINIZ.”

 


Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Esenboğa Eğitim Tesislerindeki eğitimlerini tamamlayan 32. Dönem AIM Kursu mezunlarına törenle diplomaları verildi.

 

Törene Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, DHMİ Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ateş, HEAŞ Genel Müdürü Hasan Naiboğlu, TAV Gazipaşa Havalimanı Genel Müdürü Cengiz Aşıklı, Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanı Hüseyin Başak, KKTC Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi, Çaycuma havalimanı Müdürü Hasan Özşahin, ve DHMİ yöneticileri katıldı.

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım törende yaptığı konuşmada, Türk Havacılık sektörünün dünyayı geride bırakıp, şaşırtan bir şekilde büyüdüğünü belirterek “Eskiden yolcular, vatandaşlar sadece uçakla seyahat etmek anlamında havacılıkla ilgileri vardı. Havacılık çok özel çok sınırlı bir sektördü ve kimsenin de ilgisini çekmezdi. Ama bugün Anadolu’nun kırsalındaki bir köyden tutun büyükşehirde yaşayan vatandaşımıza kadar herkes havacılıkla ilgilenir hale geldi. Bu nedir? ‘Hava Yolunun Halkın Yolu Haline’ geldiğinin kanıtıdır, en güzel sonucudur.” dedi.



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım’ın konuşmasından satırbaşları:



Eğer siz uçuş eğitimine
 veya uçuşu başından sonunda kadar yürütecek ekiplere doğru bilgiyi, doğru zamanda en hızlı şekilde iletemezseniz işte orada emniyet zincirinde bir zafiyet oluşur. Ve bu da hiç birimizin arzu etmediği bir havacılık olayının yaşanmasına vesile olabilir. O yüzden zaman zaman çalışan arkadaşların eğitimlerini tekrarlamaları havacılıkta yaşanan gelişmelere göre tekrar donanımlı hale gelmeleri hayati öneme sahiptir.



DHMİ Genel Müdürlüğü
 olarak da sadece havacılık bilgi yönetimi alanında değil daha birçok konuda bu gibi hizmet için yenileme eğitimleri eskiden beri veriliyor. Tabii burada son 11 yılın havacılıktaki gelişimini değişimini anlatacak değilim. Onu siz bizzat yaşıyorsunuz.

 

1990-2002 / 2002-2013 arasındaki fotoğrafı yan yana koyun o zaman Türkiye’nin havacılıkta nerden nereye geldiğini en kolay şekilde anlayacaksınız.

 

Eskiden yolcular, vatandaşlar sadece uçakla seyahat etmek anlamında havacılıkla ilgileri vardı. Havacılık çok özel çok sınırlı bir sektördü ve kimsenin de ilgisini çekmezdi. Ama bugün Anadolu’nun kırsalındaki bir köyden tutun büyükşehirde yaşayan vatandaşımıza kadar herkes havacılıkla ilgilenir hale geldi. Bu nedir? ‘Hava Yolunun Halkın Yolu Haline’ geldiğinin kanıtıdır, en güzel sonucudur.

 

Biz 11 yılda adım adım; sabırla, kararlılıkla bu başarıyı yakaladık. Bugün Türkiye’de havacılık sektörü dünyadaki gelişmelerinin hepsini geride bırakarak ve şaşırtan bir şekilde büyüyorsa bunun arkasında bu işe inanan ve ekip ruhuyla çalışan bir anlayışın katkısı çok büyüktür. 60 bin çalışandan 170 bin çalışana eriştik. 2milyar $ cirodan, 22 milyar $ ciroya çıktık.80 noktaya uçuşumuz varken 236 noktaya uçar hale geldik. Bu yıl havacılık da 150 milyonu aşacağımızı görüyoruz. Dünya da % yarım -1 büyüme görülürken Türkiye çift haneli %15 hatta iç hattalar da %30 a yakın büyümesini sürdürüyor.

 

Bugün Atatürk havalimanına gidin yolcu manipülasyon alanındaki bekleyen insanların %60’ı transit. Biz göreve başladığımızda transit yolcu sayısı 1 milyonun altındaydı. Bugün 14 milyon seviyesinde. Dolayısıyla Türk havacılığı istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Bunun da ötesinde artık yanımızdaki ülkeler başta olmak üzere Afrika, Balkanlar hatta Avrupa, Kafkaslar Türkiye’yi bir transit merkezi olarak kabul ediyor bu şekilde seyahat planlaması yapıyor. Bu ülkemiz adına gurur verici bir şey.

 

Bu büyümeyi sürdürülebilir hale getirmek için mutlaka insan, kaynak ve kapasitemizi sürekli geliştirmemiz lazım. Her şeyi öğrendik öğrenecek bir şey kalmadı gibi yanlış bir düşünceye asla ve asla kapılmayın arkadaşlar. Bizim öğretimiz, bizim inancımız ne diyor ‘beşikten mezara kadar ilim, bilmek, öğrenmek’. Her an bilmediğimiz yeni bir şey çıkıyor. Mutlaka kendimizi güncelleştireceğiz, bilgileri tazeleyeceğiz ve bunu çalıştığımız ekmek yediğimiz yerde uygulayacağız. İşte bugün yapılanda bu… O anlamda ben bu kursu başarıyla bitirip bu diplomayı alamaya hak kazanan arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum. Onların güncel bilgilere sahip olması eğitilmesi konusunda tecrübeli havacı kardeşlerimize ve uzmanlarımıza da şükranlarımı sunuyorum.

 

Bugün sizlerle bir arada bulunmaktan doğrusu bahtiyar oldum. Memnun oldum. Sizleri tanımış oldum. Başarılar diliyorum. Hepinize sevgilerimi saygılarımı sunuyorum.

 

 DHMİ GENEL MÜDÜRÜ ORHAN BİRDAL: “DHMİ HER ALANDA OLDUĞU GİBİ EĞİTİMDE DE İDDİALI”

 

 32. Dönem AIM Kursu diploma töreninde konuşan Genel Müdürü Orhan Birdal, havacılıkta en önemli unsurlardan birinin bilgi ve eğitim olduğuna dikkat çekerek, DHMİ’nin bu alanda da büyük atılımlar yaptığına işaret etti. 


İnsan kaynakları eğitimine büyük önem verdiklerini ifade eden Birdal, DHMİ Eğitim merkezinin sadece kurum içi eğitimle yetinmediğini, bilgi ve becerilerini küresel ölçekte paylaştığını söyledi. 


Birdal, diğer ülkelerden gelen kursiyerlere Hava Trafik Kontrolörlüğü eğitimi, ARFF eğitimi ve AIM eğitimleri verdiklerini belirterek şöyle dedi:“Öncelikle bu töreni onurlandıran Sayın Bakanımıza şükranlarımı iletiyorum. Bu vesileyle sizlerle paylaşmak istediğim bir husus var.  O da şu: Bu kadar yoğun mesaisi içerisinde bugün diplomalarını alacak olan AIM personeli arkadaşlarımızın yanında bulunması bu işe verdiği desteğin ifadesidir. Eğer bu destek olmasaydı 11 yıldır verdiği destek olmasaydı,  bugün buralarda olamazdık, sivil havacılık bu noktalara ulaşamazdı. Hayallere sığmayacak şeyler bu son 11 yıl içinde sayın bakanımız önderliğinde başarıldı. Bu başarının bir parçası da sizlersiniz. Bulunduğunuz görev yaptığınız yerlerde bunu en güzel şekilde gösteriyorsunuz. Türk havacılığına destek verme konusunda attığınız bu adım hayırlı olsun.


32. Dönem AIM eğitimi, özel sektör tarafından işletilen özel havalimanlarında görevli personel için düzenlendi. Bu kursa ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğünün ilgili personeli katıldı. 32. Dönem eğitim programı, Eylül 2013 tarihinde Esenboğa Havalimanı Simülatör Binası ve Eğitim Tesisi Müdürlüğünde başladı ve 6 Aralıkta teorik bölümü tamamlandı. Ayrıca öğrencilere,  09-27 Aralık 2013 tarihleri arasında Esenboğa Havalimanı AIM Şube Müdürlüğü birimlerinde işbaşı eğitimi de verilecek.

 

Kursta; Havaalanı İşletme ve Havacılık End. AŞ’den (HEAŞ)10,TAV Havalimanları AŞ’den 3, Emniyet Genel Müdürlüğünden3, KKTC Sivil Havacılık Dairesi Müdürlüğünden     2 ve Zonguldak Çaycuma Havalimanından 1 kursiyer eğitim görerek diploma almaya hak kazandı. Eğitimi başarı ile tamamlayan genç havacıları tebrik ediyor, iş hayatlarında başarılar diliyorum.”

 

KURS BİRİNCİSİNİN DİPLOMASINI UDH BAKANI SAYIN BİNALİ  YILDIRIM VERDİ

 

Konuşmalardan sonra diploma törenine geçildi. Kurs Birincisi HEAŞ personeli Fikret Gebeş’e diplomasını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım verdi. Kurs İkincisi HEAŞ personeli İhsan Çelebi, diplomasını DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal’dan aldı. Üçüncü HEAŞ personeli Mustafa Korkmaz’ın diplomasını,   HEAŞ Genel Müdürü Hasan Naiboğlu,  HEAŞ personeli dördüncü Hamide Sert’in diplomasını da DHMİ Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ateş verdi.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI