Bugun...



TÜRKSAT `tan Basın Açıklaması


facebook-paylas
Tarih: 11-12-2013 13:21

TÜRKSAT `tan Basın Açıklaması


TÜRKSAT `tan Basın Açıklaması

10 Aralık 2013 tarihli bir yazılı medya organında, şirketimizin uydu kapasite tahsisindeki ticari işlemlerinin çarpıtılıp kamuoyunu yanıltmaya dönük bir köşe yazısının yayınlanması üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması zarureti doğmuştur.
“406 sayılı Telgraf ve Telefon Kanunu’na 5189 sayılı Kanun ile eklenen Ek 33 üncü madde hükmüne dayanılarak kurulan TÜRKSAT, hisselerinin tamamı Türkiye Cumhuriyeti Hazinesine ait, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın ilişkili kuruluşu statüsündeki bir Anonim Şirkettir.
Kuruluşuna esas kanun hükümleri, yoğun rekabetin yaşandığı uluslararası pazarın özelliği ve yüksek teknolojiye dayalı hizmetlerin yürütümündeki gereklilik uyarınca özel sektör anlayışıyla yönetilen TÜRKSAT A.Ş.’nin tüm işlemleri, kamusal denetime tabidir. 
Söz konusu köşe yazısında belirtilen uydu kapasite tahsis işlemleri de, Şirketimizin kuruluş tarihi olan 2004 yılından beri Türk Ticaret Kanunu hükümlerine uygun olarak karlılık, verimlilik ve basiretli tüccar gibi davranma ilkeleri uyarınca gerçekleştirilen ticari işlemler olup, bu tür ticari işlemlerimizin temelinde de, müşterilerin kapasite kullanım oranı, arz ve talep durumu ile özellikle uluslararası rekabetin gerekleri gibi hususlar yer almaktadır.
Sektörümüzce de yakınen bilindiği üzere, D-Smart ve abonelik esasına dayalı benzeri ücretli yayın platformlarının yüksek miktarda uydu kapasitesi kullanması, yürütülen işin teknik özelliklerinin gereğidir.
2003 yılında 69 adet TV kanalı uydularımızdan yayın yaparken, Şirketimizce özellikle son yıllarda yürütülen projelerin de katkısıyla 2013 yılı itibarı ile yurt içinden ve yurt dışından olmak üzere bu sayı 447 adede ulaşmış, kapasite kullanım oranı %50’nin altında iken bu oran %90’ın üzerine çıkmıştır. Yurtiçi ve yurtdışı müşterilerimizin uydu kapasite taleplerini karşılayabilmek amacıyla 07 Mart 2011 tarihinde sözleşmesi imzalanan TÜRKSAT 4A’nın Şubat 2014, TÜRKSAT 4B uydusunun ise Haziran 2014’de uzaya fırlatılması planlanmış olup, yeni uydularımız sayesinde TV kanalı sayısının daha yüksek rakamlara ulaştırılması hedeflenmiştir.
Bütün bu projeleri başarıyla hayata geçirme çabasında olan Şirketimizden uydu kapasitesi kullanan bazı müşterilerimizin arasındaki ticari anlaşmazlık veya hukuki ihtilaflara, şirketimiz işlemlerinin kamuoyunu da yanıltacak şekilde konu edilmesi basın ahlak ilkeleriyle bağdaşmamaktadır.
Basın ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.
TÜRKSAT A.Ş.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI