Bugun...



Bakan Elvan, 6. Büyükelçiler Toplantısı`nda Konuştu


facebook-paylas
Tarih: 19-01-2014 23:52

Bakan Elvan, 6. Büyükelçiler Toplantısı`nda Konuştu


Bakan Elvan, 6. Büyükelçiler Toplantısı`nda Konuştu

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 6. Büyükelçiler Konferansı’nda Büyükelçilere bakanlığın stratejik önem arz eden faaliyetleri ve projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.
Türksat A.Ş. tarafından yürütülen uydu ve bilişim projeleri hakkında da bilgi veren Bakan Elvan, e-Devlet Kapısı’ndan hizmet alan kullanıcı sayısının 17 milyonu ulaştığını belirtti. Elvan, e-Devlet Kapısı üzerinden 124 kurumun 897 çeşit hizmet verdiğini ifade ederek, “Burada günlük yaklaşık 1 milyon işlem yapılıyor. e-Devlet Kapısı’ndan yapılan işlem ile son bir yılda 100 bin ağaç kurtarılmıştır” dedi.
Elvan, Türkiye’nin uydu ve uzay teknolojileri alanındaki çalışmalarında gelinen aşamalar ve ülke hedeflerimiz hakkında da konuştu. Türksat 4A haberleşme uydusunun Şubat ayında uzaya fırlatılacağını anımsatan Elvan, Türksat 4B uydusunun ise Haziran’da uzaya fırlatılmasının planlandığını söyledi. Elvan, Türksat 5A uydusunun üretiminde yerli katkı oranının %25, Türksat 6A uydusunda ise %50`nin üzerinde olacağını belirtti.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 6. Büyükelçiler Konferansı’nda bakanlığının faaliyetleri ve projeleri hakkında büyükelçilere bilgi verdi.
Ankara’da Marriot Otel’de düzenlenen programa katılan Bakan Elvan, bakanlık olarak, 11 yılda 161 milyar TL yatırım yaptıklarını bildirdi. Bu yatırımların 100 milyar TL’nin karayolu, 30 milyar TL’nin demiryolu, 20 milyar TL’ninse haberleşme sektöründe yapılan yatırımlar olduğunu söyledi. Elvan, bu süreçte denizyolu sektörüne 2,6 milyar TL, havayolu sektöründe ise 8,8 milyar TL yatırım gerçekleştirdiklerini bildirdi. Elvan ayrıca, bakanlığın yürüttüğü hizmet birimlerine ait hizmetler ve yatırımlar hakkında ayrıntılı açıklamalarda bulundu.
e-Devlet Kapısı ve Haberleşme Uydu Hedeflerimiz
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, e-Devlet Kapısı’ndan hizmet alan kullanıcı sayısının 17 milyonu ulaştığını belirtti. Elvan, e-Devlet Kapısı üzerinden 124 kurumun 897 çeşit hizmet verdiğini ifade ederek, “Burada günlük yaklaşık 1 milyon işlem yapılıyor. e-Devlet Kapısı’ndan yapılan işlem ile son bir yılda 100 bin ağaç kurtarılmıştır” dedi. Türksat 4A haberleşme uydusunun Şubat ayında uzaya fırlatılacağını hatırlatan Elvan, Türksat 4B uydusunun ise Haziran ayında uzaya fırlatılmasının planlandığını söyledi. Elvan, Türksat 5A uydusunun üretiminde yerli katkı oranının %25, Türksat 6A uydusunda ise %50’nin üzerinde olacağını belirtti







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI