Bugun...



"Otomotiv Test Merkezi İçin Çalışıyoruz"


facebook-paylas
Tarih: 30-01-2014 23:41



"Otomotiv Test Merkezi İçin Çalışıyoruz"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık:"İstanbul, Kocaeli, Bursa, Tekirdağ; bu bölge inşallah bir yerli otomobil markasının da çıktığı bölge olacak""Otomotiv test merkezinin bir an önce hayata geçirilmesi konusunda bir değerlendirme yaptık ve süreci hızlandırma kararı aldık"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe`yi makamında ziyaret eden Işık, Türkiye`nin gelişmesi ve kalkınmasının sürdürülebilir hale getirilmesi için ihmal edilmemesi gereken en temel alanın, bilim ve teknoloji olduğunu söyledi.
Bilim ve teknolojide daha önce gösterilen ihmallerin bedellerinin ağır olduğunu belirten Işık, bundan sonraki kuşakların aynı duruma düşmemesi için ciddi bir gayret içinde bulunduklarını anlattı. Söz konusu gayretlerden birinin ete kemiğe büründüğünü dile getiren Işık, Bursa`da bu çerçevede Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Bilim ve Teknoloji Merkezinin açılışını yapacaklarını bildirdi.
Işık, Bursa`nın bilim ve teknoloji alanında Türkiye`ye model bir şehir olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:
"Bugün inşallah yerli tramvayı da göreceğiz. Yakinen takip ediyorum, biliyorum. Arkadaşlarımı, bu çalışmalarını cesaretlendirme noktasında da teşvik ediyoruz, görüşüyoruz ama yerli üretimin Türkiye`de artık rekabet dünyasında çok önemli olduğunu biliyoruz. Bu noktada Bursa`nın önemli bir merkez olduğunu ama gelişme potansiyelinin de çok yüksek olduğunu biliyoruz. İstanbul, Kocaeli, Bursa, Tekirdağ; bu bölge inşallah bir yerli otomobil markasının da çıktığı bölge olacak. Bu noktada KOBİ`lerimizin çok ciddi çalışmaları, arzuları, istekleri var. Arzu ediyoruz ki bir Türk markası dünyaya ihraç edilsin. Hem Türkiye`de üretilsin hem de dünyaya ihraç edilsin. Bu noktada çok ciddi bir altyapımız var ama bu büyük altyapımızı birleştirip inşallah bir yerli otomobil markasını oluşturmak istiyoruz. Bu noktada kilit şehirlerimizden biri de Bursa olacak."
Otomotiv test merkezi
Bursa Valiliği`nde otomotiv test merkezine ilişkin yaptıkları toplantıya da değinen Işık, bu noktayı çok önemsediklerini dile getirdi.
Test merkezi eksiğini gidermek istediklerini ifade eden Işık, şöyle konuştu:
"Otomotiv test merkezinin bir an önce hayata geçirilmesi konusunda bir değerlendirme yaptık ve süreci hızlandırma kararı aldık. İnşallah en hızlı şekilde otomotiv test merkezi de hayata geçerse yerli otomobil üretilmesinde en önemli eksikliklerden birini gidermiş olacağız. Bursa`nın güçlü yanı sadece üretimi ve sanayisi değil. Bunu çok önemsiyoruz ama Bursa`nın üretim gücünü artırmak, üretimde güçlü olduğumuz alanlarda daha da güçlenmenin yollarını aramak... Bunu da Ar-Ge ve inovasyonla yapmak görevimiz."







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI