Bugun...



İBRAMAKİ`DE "DENİZ TURİZMİ" KONFERANSI


facebook-paylas
Tarih: 21-04-2016 10:21

İBRAMAKİ`DE


Turizm Haftası kutlamaları kapsamında "Deniz Turizminin Dünü, Bugünü ve Yarını" konulu bir konferans düzenlendi.

Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi’nde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan usta denizci Yılmaz Dağcı, Türkiye kıyılarının Akdeniz’in en değerli kıyıları olduğuna dikkat çekerek bu kıyıların güzelliğinin korunması için birlikte çalımak gerektiğini vurguladı.
Dağcı’nın Türk denizciliği, konusunda önemli anekdotlar aktardığı panele Kuşadası Adviye Ertuğrul Acun Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi öğrencileri ile vatandaşların yanı sıra Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy ve Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu da katıldı.
Dağcı ülkemizde denizcilik faaliyetlerinin eksiklerine rağmen her geçen gün büyüdüğünü vurgulayarak  şöyle dedi: “Ülkemizde her şeyde olduğu gibi deniz turizminde de önümüze konulmuş birçok engel var. Bürokrasideki engel ve aksaklıkları denizcilikte de yaşıyoruz.  Örneğin denizlerimiz kirli ve temizleyemiyoruz. Uydu teknolojisini kullanamıyoruz. Bizim gençliğimizde üniversitelerde denizcilikle ilgili tek bir bölüm dahi yoktu. Şimdi birçok üniversitede ve lisede denizcilikle ilgili çeşitli bölümler var. Bu açıdan denizciliğe meraklı gençlerimiz çok şanslı. Fakat eğitim vermek yetmiyor. Denizcilikle ilgili bölümlerde okuyan öğrencilerimiz için uygun iş alanları da oluşturmalıyız. Türkiye marinalarının sayısı her geçen yıl artsa da, yeterli sayıda talep oluşturulamıyor. Bu tarz eksikliklerin giderilebilmesi için doğru politikalar yürütmeliyiz. Çünkü ancak bu şekilde denizcilik alanında ilerleyebiliriz.”







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI