Bugun...



Amasya Üniversitesi havacılık sektörüne personel yetiştirecek


facebook-paylas
Tarih: 18-02-2014 12:41

Amasya Üniversitesi havacılık sektörüne personel yetiştirecek


AMASYA (CİHAN)- Amasya Üniversitesi Merzifon Meslek Yüksekokulu, 2014-2015 akademik yılı içerisinde başlatacağı “Havacılıkta

AMASYA (CİHAN)- Amasya Üniversitesi Merzifon Meslek Yüksekokulu, 2014-2015 akademik yılı içerisinde başlatacağı “Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi” programına alacağı öğrenciler için bütün hazırlıklarını tamamladı.
Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay ve Merzifon Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Doç. Dr. Asım Çoban, programa gerekli desteği verecek olan Merzifon Havalimanı Müdürü İbrahim Çıldır’ı makamında ziyaret etti.
Prof. Dr. Metin Orbay, son dönemlerde Amasya Üniversitesi’nde önemli gelişmelerin ve değişimlerin olduğunun tüm kamuoyu tarafından görüldüğünü söyledi.
“Mesleki ve Teknik Eğitimde Kalitenin Adresi” olma parolası ile çalıştıklarını kaydeden Rektör Orbay, “Bu parolanın ülkemiz gibi gelişmekte olan bir ülke için ne denli önemli olduğu bilinci içerisinde akademik yapılanmamızı düzenliyoruz.
Bu amaca yönelik olarak, çağın gerektirdiği eğitim-öğretim yaklaşımları ile müfredatları mızı ve laboratuvarlarımızı düzenliyor ve istihdam odaklı yeni programlar açmayı önemsiyoruz.
Bu çalışmalarımızdan bir tanesi de, özellikle tüm dünyadaki teknolojik gelişmelere bağlı olarak ulusal ve uluslararası düzeyde hareketliliğin artmasına paralel olarak havacılık sektörünün ön plana çıkmış olmasından hareketle ortaya çıkan yeni ve bir o kadara da önemli olan “Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi” sektörüdür.” diye konuştu.
“Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi” ihtiyacının her geçen gün arttığına dikkat çeken Rektör Orbay, “Bu analizlerden yola çıkarak ve bölgemizdeki Merzifon-Amasya, Çarşamba-Samsun, Tokat Havalimanlarını da açık laboratuvar olarak düşündük ve akademik yapılanmamızı tamamlayarak gerekli müracaatlarımızı yaptık.
Elbette, havacılık sektöründe milli gururumuz olan Türk Hava Yolları (THY) ve diğer tüm firmalarımız başta olmak üzere yer hizmetleri konusunda ise çeşitli firmalarımızla gerekli görüşmeler ve teknik işbirlikleri doğrultusunda kendi alanında nitelikli teknik elemanlar yetiştirmeyi hedeflemekteyiz.” ifadelerini kullandı.
Merzifon MYO Müdürü Doç. Dr. Asım Çoban ise yaptığı açıklamada; “Programdaki amacımız, bilet satış işlemleri, yolcu trafik işlemleri, kargo ve uçak yük-denge analizleri ile tüm apron-ramp hizmetlerinin koordinesi ve uçuş operasyonun gerekliliği ile ilgili işleri planlayıp yürütecek elemanları yetiştirmektir.
Programdan mezun olan gençlerimiz ``Yer Hizmetleri Teknikeri`` unvanı alacaklar ve uçakların park-ikmal işlemleri için uygun alanlara çekilmesi başta olmak üzere pek çok önemli sorumlulukla ilgili işleri yönetirler. Ayrıca bu programdan ön lisans mezunu olan öğrencilerimizin Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile “Hava Trafik Kontrol ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği” programlarına geçme fırsatları vardır.” şeklinde konuştu.
Merzifon Havalimanı Müdürü İbrahim Çıldır ise “Amasya Üniversitesi bünyesinde kurulan “Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi” programının açılmış olması bizleri fazlasıyla memnun etmiştir. Çünkü havacılık sektörü her gün bir adım daha ileri gitmekte. Mevcut hava limanımızda ulusal ve uluslararası uçuşların sayısını artırmak yönünde çalışmalarımız mevcut.
Elbette bu sektörde nitelikli elemanlara ihtiyaç her geçen gün artmaktadır. Mevcut programda bu amaca yönelik olarak düşünülmüş çok isabetli bir karar olmuştur. Bizlerde havalimanı olarak her türlü desteği vermeye hazırız.” dedi.
CİHAN







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI