Bugun...



İstanbul`a Yeni Erguvanlar..


facebook-paylas
Tarih: 22-02-2014 23:10

İstanbul`a Yeni Erguvanlar..


İstanbul`a Yeni Erguvanlar..

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sarıyer’de tapu dağıttı ve yeni erguvan otobüslerini tanıttı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sarıyer PTT Evleri Tapu Dağıtım ve Yeni Erguvan Otobüsleri Tanıtım Töreni’ne katıldı. Çayırbaşı Fidanlığı’nda düzenlenen törene katılan vatandaşlar, Başkan Kadir Topbaş’a sevgi gösterisinde bulundu. Coşkulu kalabalığa hitap eden ve konuşması sık sık “İstanbul seninle gurur duyuyor” sloganıyla kesilen Kadir Topbaş, geçmiş yönetimlerin iş ve aş için göçle İstanbul’a gelen vatandaşlarımıza yol göstermediği için bugünlere geldiklerini söyledi.
İstanbul plansız geliştiğini ve sorunları çözmenin kendilerine nasip olduğunu vurgulayan Başkan Topbaş, “İBB olarak İstanbul’a 60 milyar, Sarıyer’e 1 milyar 809 milyar yatırım yaptık. İstanbul’u metro ağlarıyla örüyoruz. Kavşak ve yeni yolların haddi hesabı yok. Sarıyer-Çayırbaşı Karayolu Tüneli trafiği nasıl rahatlattı, siz yaşayarak biliyorsunuz. Arkasında durmayacağımız hiçbir söz söylemedik. Sözü namus biliriz” dedi.
Sarıyerlileri tapuya kavuşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Topbaş, şöyle konuştu; “Söz vermiştik, sözümüzü yerine getiriyoruz. Boş vaatlerde bulunmuyoruz. Daha önce Poligon, Ferahevler ve Maden’de tapu verdik. Şimdi Çayırbaşı, Yeniköy, PTT Evleri’nde tapu veriyoruz. İlk etapta 6 vatandaşımız tapusunu alacak. Bürokrasi yavaş işliyor, ama devamı gelecek. Sözümüz asla yerde kalmaz. Bize ulaşan hiçbir sorunu çözmeden bırakmayız. Bugün tapuları dağıtmaya başlıyoruz. Sürekli yargıya götürülerek geciktirildi. Yasal düzenlemeleri yaparak hamdolsun bugün başladık.
Kentsel dönüşümle Derbent’in çehresi değişiyor
Derbent’te devam eden kentsel dönüşüm çalışmasıyla mahallenin modern bir çehreye kavuşacağını ve 1500 vatandaşın yeni evlerine sahip olacağını aktaran Topbaş, “Alt katlar dar oluyor diye konuşanlar oldu. Şimdi alt katları da üst katlarla aynı metrekarede yapıyoruz. Kim ne söylerle söylesin, hizmet etmek, eksikleri ortadan kaldırmak bizim işimiz” şeklinde konuştu.
Belgrat Ormanları’nı Emirgan Korusu gibi düzenleyerek spor ve aktivite alanlarıyla hoşça vakit geçirilecek bir mekana dönüştüreceklerini dile getiren Topbaş, “Metro’nun Hacıosman’a geleceğini hayal eder miydiniz? Bu metroyu Çayırbaşı’na indirmek için çalışmalar yapıyoruz. Yine Beşiktaş sahilden Sarıyer’e bir metro projesi düşünüyoruz.
Sarıyer tünelinin devamı gelecek
Çünkü sahil yolu artık yoğunluğu çekmiyor. Öte yandan, bürokratlarımızla yaptığımız koordinasyon toplantımızda Sarıyer Tüneli’nin devamını ne yapacağımızı konuştuk. Demirciköy ve Zekeriyaköy’e tünelle mi yol olarak mı gidecek bunları konuştuk. Ayazağa Köyiçi’nden İstinye’ye inen bir metro tasarlıyoruz. Etiler Hisarüstü Metrosu’nun da vagonlarını indirerek test sürüşlerine başlayacağız. Hisarüstü’nden Aşiyan sahiline de teleferikle erişim sağlayacağız” diye konuştu.
İstanbulluların yıllarca eski İkaruslarla kötü şartlarda seyahat etmek zorunda kaldığını hatırlatan Topbaş, şunları kaydetti; “Şimdi modern, akıllı otobüsler getirdik. Otobüslerde internet, şarj imkanı, hatta bir kısmında bisiklet aparatları mevcut. İstanbul’da 1050 kilometre bisiklet yolu planladık. Vatandaşlarımıza hizmet etmek en büyük gururumuz. İstanbul’daki hizmetlerimizin modellerini TBB Başkanı olarak Türkiye’deki belediyelere, UCLG Başkanı olarak da dünya belediyelerine aktarıyoruz. Dünya İstanbul’u izliyor, bunu net olarak söylüyorum.”







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

YUKARI YUKARI