Bugun...



Sohum Belediye Başkanı Labakhua: Side özel bir antik şehir


facebook-paylas
Tarih: 31-07-2013 17:07

Sohum Belediye Başkanı Labakhua: Side özel bir antik şehir


ANTALYA (CİHAN)- Abhazya Cumhuriyeti Sohum Belediyesi ile Antalya Side Belediyesi, 2 ülke arası

ANTALYA (CİHAN)- Abhazya Cumhuriyeti Sohum Belediyesi ile Antalya Side Belediyesi, 2 ülke arası dostluk köprüsünü karşılıklı ziyaretlerle pekiştirecek.

    Abhazya Cumhuriyeti Sohum Belediye Başkanı Alias Labakhua, Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar`a iadeyi ziyarette bulundu. Belediye Başkanı Uçar, konuk belediye başkanı Labakhua`a antik kent hakkında bilgi verdi. Uçar, Labakhua`ya göreve geldikleri süre içinde Side`ye verdikleri hizmetler ve tarihi ören yerlerinde arkeolojik eserlerin ayağa kaldırılması ve restorasyonuna yönelik yapılan çalışmalarda verdikleri destekle ilgili bilgilendirme yaptı. Side`de turizm faaliyetlerinin 1965 yıllarda pansiyonculukla başladığını anlatan Uçar, Side`de 4 milyon turistin tatil yaptığını kaydetti.

    Uçar, Karadeniz`in doğusunda tarihi ve doğal zenginlikleri ile bilinen Abhazya Cumhuriyeti’nin en önemli kentlerinden biri olan Sohum`la karşılıklı ziyaretlerde Türkiye-Abhazya dostluk ve kardeşlik köprüsünü her daim sürdüreceklerini söyledi. Uçar, ``Konuk belediye başkanımızı Side`de ağırlamaktan onur ve gurur duyuyoruz. Side dünyada isim yapmış nadide bir isim. Komşuluk kültürümüzü karşılıklı ziyaretlerle pekiştireceğiz.`` diye konuştu.

Konuk belediye başkanı Labakhua, Side`de tatil yapmaktan mutlu olduğunu belirtti. CİHAN







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

YUKARI YUKARI