Bugun...



20 Metre Derinde Müren Kurtarma Operasyonu


facebook-paylas
Tarih: 21-07-2013 21:40

20 Metre Derinde Müren Kurtarma Operasyonu


Muğla`nın Marmaris ilçesine dalış gezisi için gelen Samsun Arama Kurtarma ve Doğa Sporları Kulübü dalgıçları, tehlikeli olmasıyla tanınan yaralı bir Müren balığını kurtardı.

Muğla’nın Marmaris ilçesine dalış gezisi için gelenSamsun Arama Kurtarma ve Doğa Sporları Kulübü dalgıçları, tehlikeli olmasıyla tanınan yaralı bir Müren balığını kurtardı.

Ağzında birden fazla olta olan Müren balığını kurtarmaya çalışan dalgıç, elini balığa kaptırma tehlikesi geçirmesine rağmen, müren balığını oltalardan kurtarmayı başardı.

Samsun Arama Kurtarma ve Doğa Sporları Kulübü (SAKUD), Marmaris’e dalış için gezi düzenledi. Kulübün dalgıç üyelerinden Zafer Bartınlı, Zeki Altay Güvenli ve Tuncay Güngör ile birlikte Marmaris açıklarında dalış yaptılar. Akya sürüsüyle karşılaşan dalış ekibi bir süre onları takip ettikten sonra denizin dibinde kumların üzerinde hareketsiz halde bir müren balığı olduğunu fark etti. Balığa yaklaşan ekip balığın ağzında birden fazla olta bulunduğunu fark etti. Dalgıçlardan Zafer Bartınlı tehlikeyi göze alarak Müren balığını kafasından kavrayarak oltayı çıkartmaya çalıştı. Kurtarış sırasında elini Müren’e kaptırma tehlikesi geçiren dalgıç buna rağmen oltayı balığın ağzından sökmeyi başardı. Bir çok dalgıç ve balıkçının tehlikeli ve saldırgan olduğu için karşılaşmak istemediği keskin dişleri ile bilinen Müren balığı dalgıçların yardımıyla hayatta kalmayı başardı.

Dalgıç ekibi yarım saatlik bir çalışmanın ardından Müren’in ağzındaki oltaları tek tek çıkartarak temizledi. Oltalardan kurtulmanın rahatlığı ile Müren balığı mavi derinliklere doğru yüzerek gözden kayboldu.

denizhaber.com







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

YUKARI YUKARI