Bugun...



THY Pilotu Yolcuyu Uçaktan Attı


facebook-paylas
Tarih: 30-07-2013 07:37

THY Pilotu Yolcuyu Uçaktan Attı


Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Londra seferini yapacak uçağında teknik arıza sonrası uçmak istemeyen bir yolcu kokpite girmek istedi, pilot uçağa polis çağırdı

Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Londra seferini yapacak TK 1985 sefer sayılı Jet Airways’ten kiralanan VT-JEN kuyruk tescilli Boeing 777 tipi uçak, kalkış için pist başına doğru ilerlerken teknik bir arıza yaşadı.
Arıza sonrası uçağın kaptan pilotu teknik kontrollerin yapılması için uçağı hangara çekti. Burada teknik kontrolü yapılan uçak yeniden kalkış için hazırlanırken iki yolcu uçmak istemedi. Uçmak istemeyen iki yolcu uçaktan indirildi ve uçak kapı kapattı. Yeniden kalkış için hazırlanan uçakta bulunan yolculardan C.Y, teknik arızanın nedenini öğrenmek istedi. Arızanın detayına ilişkin pilotun bilgi vermemesinden dolayı rahatsızlık duyduğunu ifade eden C.Y, yerinden kalkarak kokpite doğru ilerlemeye başladı. Kabin ekiplerinin sakinleştirmeye çalıştığı C.Y’nin kokpite girmesine izin verilmedi. Bunun üzerine uçağın kaptan pilotu, zorla kokpite girmek isteyen yolcunun uçaktan indirilmesini istedi. Güçlükle sakinleştirilen yolcu arka bölüme alınırken uçağa polis çağırıldı.
Sorunlu yolcu polis tarafından gözaltına alınarak uçaktan indirildi. İstanbul-Londra uçağı da yaklaşık üç saat rötarın sonunda üç yolcusunu bıraktıktan sonra seferine devam etti.
©AirportHaber







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

YUKARI YUKARI