Bugun...



Daha Önce de Kurtulmuş


facebook-paylas
Tarih: 12-08-2013 12:09

Daha Önce de Kurtulmuş


ABD`nin Connecticut eyaletinde 4 kişinin öldüğü uçak kazasından kurtulan Microsoft eski yönetici Bill Henningsgaard`ın daha önce de uçak kazası geçirdiği ortaya çıktı.

Cuma günü, New Jersey`deki Teterboro Havaalanı`ndan kalkan ve Connecticut Tweed Havaalanı`na yaklaştığı sırada düşen uçakta bulunan, Microsoft`un eski yöneticisi Henningsgaard`ın ilk kazası olmadığı, önceki yıllardaki başka bir uçak kazasından sağ kurtulduğu belirtildi.
Microsoft`a 14 yıl başkan yardımcılığı yapan ve aynı zamanda "saygın bir hayırsever" olarak bilinen Henningsgaard`ın 2009 yılında annesiyle küçük bir uçakla Microsoft`un merkezi Seattle`a uçarken, "motor arızası" yüzünden Washington`un Columbia Nehri üzerine indiği bildirildi.
Henningsgaard`ın, 17 yaşındaki oğlu Maxwell`e uçakla Doğu Yakası kolejleri turu yaptırdığı sırada meydana geldiği belirtilen kazada, 4 kişi hayatını kaybetmişti.
Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulundan (NTSB) araştırmacı Patrick Murray`in yaptığı açıklamada, uçağın eve 60 derece açıyla çarptığı ve kazadan önce pilotun acil durum uyarısı yapmadığı belirtildi.
Murray`ın, enkazdan çıkarılmasından sonraki açıklamasında ise "uçakla ilgili yanlış bir şeyin olduğuna dair göstergenin bulunamadığı" kaydedildi.
Kazayla ilgili "NTSB raporu"nun, 10 iş günü içinde açıklanması beklenirken, daha derinlemesine bir raporun ise, 9 ay süreceği ifade edildi.
airporthaber.com







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

YUKARI YUKARI