Bugun...



KÜ`nün araştırma gemisi onarıma alındı


facebook-paylas
Tarih: 27-07-2013 20:44

KÜ`nün araştırma gemisi onarıma alındı


Kastamonu Üniversitesi`ne (KÜ) hibe edilen 32 metrelik "Ahmet Çınar 2" adlı balıkçı teknesinin, araştırma gemisine dönüştürülmesi için çalışmalara başlandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı`nca, Kastamonu Üniversitesi`ne (KÜ) hibe edilen 32 metrelik "Ahmet Çınar 2" adlı balıkçı teknesinin, araştırma gemisine dönüştürülmesi için çalışmalara başlandı.

KÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Adem Yavuz Sönmez, teknenin geçen nisan ayında İnebolu Limanı`na getirildiğini hatırlattı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı`nın balıkçı gemisini avcılıktan çıkaranlara yaptığı destekleme kapsamında av filosundan çekilen teknenin KÜ`ye hibe edildiğini belirten Sönmez, "Teknenin deforme olan yerlerini değiştirip komple boya işlerini yaptıracağız. Elektrik tesisatını da elden geçirip gerekli bakımlarını gerçekleştireceğiz" dedi.

Sönmez, araştırma gemisinde kullanılacak cihazların İnebolu`ya geldiğini ve onarımın ardından tekneye montajına başlanacağını aktararak, çalışmaların ardından geminin törenle hizmete sunulacağını kaydetti.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI