Bugun...



M/V Hope, Tayland Açıklarında Battı


facebook-paylas
Tarih: 11-07-2013 19:55

M/V Hope, Tayland Açıklarında Battı


Bangladeş bayraklı M/V Hope Tayland Puket Adası açıklarında fırtına yüzünden battı.

Bangladeş bayraklı M/V Hope Tayland Puket Adası açıklarında fırtına yüzünden battı.

Bangladeş bayraklı M/V Hope Tayland Puket Adası açıklarında fırtına yüzünden battı. Ağır havaya dayanamayarak batan gemide 17 personel bulunuyordu.

Kazazedeler Alman bayraklı Buxmoon isimli konteyner gemisi tarafından can filikasında 5 mürettebat kurtarıldı. Bir gemiadamı ise Taylan Deniz Kuvvetleri tarafından bulunarak ağır durumda olması sebebiyle helikopterle hemen hastaneye kaldırıldı. Kalan 11 denizciden hiçbir zaman umut kesilmeden aramaları devam ederken Buxmoon 2 mürettebatın cesedine ulaşıldı.

Perşembe sabahı meydana gelen kazada 38 saat sonra arama kurtarma çalışmaları devam ederken 3 denizci daha bitkin halde bulundu.

Malezya Lumut’tan Bangladeş Chittagong’a girmekte olan geminin sahibi tarafından yapılan açıklamada geminin fırtına ve ağır havaya dayanamadığından alabora olduğu bildirildi. Ayrıca yapılan açıklamada 4 metrelik dalgalarla karşılaşan geminin kapasitesinin üzerinde 1000 ton fazla yük aldığı bu yüzden de batmış olabileceği belirtildi.

Kazanın ardından soruşturma açılırken kayıp 6 mürettebatın ise arama çalışmaları Taylan Deniz Kuvvetleri tarafından sürdürülüyor.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI