Bugun...



İki Yolcu Gemisi Okyanusun Ortasında Mahsur Kalan İnsanları Kurtardı

"NORWEGIAN PRIMA" ve "CARNIVAL JUBILEE" adlı iki yolcu gemisi, denizde derme çatma teknelerde mahsur kalan insanları ayrı ayrı kurtardı.

facebook-paylas
Tarih: 05-02-2024 10:01

İki Yolcu Gemisi Okyanusun Ortasında Mahsur Kalan İnsanları Kurtardı

"NORWEGIAN PRIMA" ve "CARNIVAL JUBILEE" adlı iki yolcu gemisi, denizde derme çatma teknelerde mahsur kalan insanları ayrı ayrı kurtardı.

NORWEGIAN PRIMA, 3.000'den fazla yolcusuyla Galveston, Teksas'tan yola çıktı. Gemi seyir halindeyken ve Meksika Körfezi'nden geçerken, gemi mürettebatı içinde acilen yardım isteyen 12 mültecinin bulunduğu küçük, derme çatma bir tekne tespit etti. NORWEGIAN PRIMA geri döndü ve geminin tenderlerinden birini kullanarak bu insanları kurtardı.

Derme çatma tekne kontrplak, köpük, sac ve yamalı derme çatma bir yelkenden inşa edilmişti. Mülteciler yağmur suyunu toplamak için derme çatma teknede plastik şişeler kullanıyorlardı. Mülteciler altı haftadır denizdeydiler ve yiyecek ve su kaynakları kritik derecede azalmıştı. Kurtarma operasyonunun ardından 9 erkek ve 3 kadından oluşan mültecilere gemide tıbbi müdahale yapılmış ve yiyecek verilmiştir. Daha sonra, yolcu gemisinin bir sonraki uğrak limanı olan Costa Maya, Meksika'da karaya çıkarıldılar.

Bir başka beklenmedik olayda ise, 5.200 yolcusuyla Mahogany Bay, Roatan'dan hareket eden CARNIVAL JUBILEE adlı yolcu gemisi, 29 Ocak Pazartesi günü Isla Mujeres, Meksika açıklarında bir kayıkta iki adam tespit etti. Kurtarılan kişiler mürettebata, ana yelkenlileri batmaya başlayınca kayığa bindiklerini bildirmiştir. Adamlara yiyecek ve su sağlanmış ve daha sonra Carnival'ın Miami'deki Filo Operasyon Merkezi aracılığıyla Meksika Donanmasına transfer edilmişlerdir.

Bu tür kurtarmalar sık sık meydana gelse de, yoldan geçen bir geminin uçsuz bucaksız okyanusta küçük bir derme çatma tekneye rastlama ihtimalinin son derece düşük olduğunu belirtmek önemlidir.




Kaynak: fleetmon.com




İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DENİZ KAZALARI Haberleri

YUKARI YUKARI