Bugun...



Husi İsyancılar Bir Amerikan Ticaret Gemisine Daha Saldırı Düzenlediğini İddia Etti

Husi İsyancılar "KOI" isimli bir "Amerikan Ticaret Gemisini" doğrudan vurduklarını iddia ediyor.

facebook-paylas
Tarih: 05-02-2024 10:06

Husi İsyancılar Bir Amerikan Ticaret Gemisine Daha Saldırı Düzenlediğini İddia Etti

Husi İsyancılar "KOI" isimli bir "Amerikan Ticaret Gemisini" doğrudan vurduklarını iddia ediyor. Husi Sözcüsü Yahya Saree, gemiyi uygun donanma füzeleriyle hedef aldıklarını iddia etti. Saree, geminin İsrail işgali altındaki Filistin limanlarından birine gitmekte olduğunu iddia etti.

Husilerin iddiası şu ana kadar doğrulanmadı.

Söz konusu gemi olan "KOI" 2011 yılında inşa edilmiş Liberya bandıralı bir gemidir. Gemi, geçen hafta Husi füzesiyle vurulan ve gemide yangın çıkmasına neden olan "Marlin Luanda" adlı ürün tankerinin de işletmecisi olan İngiltere merkezli Oceonix Services tarafından işletiliyor.

Husilerin Kızıldeniz'de deniz taşımacılığına yönelik saldırıları, uluslararası ticaretin aksaması ve darboğazlara girmesi endişelerini artırdı.

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), ABD ticari gemilerine ve savaş gemilerine tehdit olarak algılanan ve fırlatılmak üzere hazırlanan 10 insansız hava aracını imha ettiklerini açıkladı. Buna ek olarak CENTCOM, Aden Körfezinde üç İran İHA'sını ve bir Husi gemisavar balistik füzesini düşürdüğü bildirilen bir ABD Savaş Gemisi ile birlikte bir Husi İHA yer kontrol istasyonunu da imha ettiğini iddia etmektedir.

Bir Husi Sözcüsü, Yemen'e yönelik saldırıların devam etmesi halinde çatışmayı tırmandırmaktan çekinmeyeceklerini belirtti. Kızıldeniz ve Umman Denizi'ndeki tüm Amerikan ve İngiliz gemilerini artık meşru hedef olarak gördüklerini belirttiler.




Kaynak: fleetmon.com




İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DENİZDEN HABERLER Haberleri

YUKARI YUKARI