Bugun...



Paris Banliyösünde "Peçe" Gerginliği


facebook-paylas
Tarih: 20-07-2013 00:00

Paris Banliyösünde


Fransa İçişleri Bakanı Manuel Valls, başkent Paris`in Tarappes isimli banliyösünde, bir kişinin peçeli eşine polislerin kimlik sormasıyla başlayan gerginlikle ilgili olarak itidal çağrısı yaptı.

Marsilya`ya yaptığı ziyaret sırasında konuya ilişkin açıklamada bulunan Valls,  "Güvenlik güçlerine, karakola ve kamu binalarına yapılan saldırılar kabul edilemez. Hukuk devletinde, cumhuriyet düzeninde hiçbir şiddet meşru görülemez`" ifadesini kullandı.
Valls, "En kısa zamanda itidal ve olayların yatışması çağrısında bulunuyorum. Trappes banliyösünde kamu düzeni sağlanacaktır, bunun dışında da başka yol yoktur" dedi.
Bu arada muhalefetteki merkez sağ ve aşırı sağ parti partileri, Paris banliyösünde çıkan olayları kınarken, hükümeti "gevşek" davranmakla suçladı.
 Peçeli karısına kimlik soran  polislere hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan ismi açıklanmayan kişiye destek vermek amacıyla toplanan bir grubun, yine banliyöde çöp bidonlarını yakarak ve otobüs duraklarını tahrip ederek başlattığı protesto gösterileri sırasında 1 gösterici ile 4 polis memuru yaralanmıştı.
Gösterilerde 6 kişiyi gözaltına alan polis, gruba göz yaşartıcı gazla müdahale etmişti. Fransa, 2011 yılında kamu ve kamuya açık yerlerde, "kamu güvenliği" gerekçesiyle peçeyi yasaklamıştı.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI