Bugun...



2014 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda...


facebook-paylas
Tarih: 19-11-2013 11:51

2014 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda...


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı`nın 2014 Yılı Bütçesinin Görüşülmesine Başlandı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı`nın 2014 yılı bütçeleri görüşüldü.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı`nın 2014 yılı bütçesinin görüşülmesine başlandı. 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bakanlığının bütçesini sunmaya başladı. 

Komisyonda, Karayolları Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü`nün de 2014 yılı bütçeleri görüşülecek. 

Yıldırım, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda, bakanlığının 2014 yılı bütçesi üzerinde sunum yaptı. 

TCDD Genel Müdürlüğünün serbestleşme yönünde yeniden yapılandırıldığını anımsatan Yıldırım, demiryollarının durumu hakkında bilgi verdi. Yıldırım, Türkiye`nin komşularıyla tam entegrasyonu sağlamayı hedeflediklerini dile getirdi. 

Marmaray`ın 29 Ekim`de hizmete açıldığını anımsatan Yıldırım, bu projenin hem prestij hem de İstanbul`un trafik sorununa çözüm olduğunu söyledi. 

Yüksek Hızlı Tren hatları konusunda da bilgi veren Yıldırım, "Nüfusun büyük bir kısmını kapsayan 15 ili önümüzdeki 5 yıl içerisinde hızlı, yüksek hızlı, normal demiryolu hattıyla buluşturacağız" dedi. 

Ankara-İstanbul YHT hattında bir kısmında test çalışmalarına başladıklarını anlatan Yıldırım, "Önümüzdeki yılın ilk aylarında Ankara-İstanbul`un açılışını yapacağız. Özellikle Bozüyük-Sakarya arasındaki güzergahta heyelanlar var, çok zorluklar yaşıyoruz. heyelanlar oldu, işleri sıfırdan yapmak zorunda kaldık. İnşallah önümüzdeki yılın ilk aylarında, belki şubat, mart... Marta gitmeyebilir şubatta açılabilir. Bunların testleri biraz uzun sürüyor. Vezirhan-Köseköy, Pamukova, Mekece, Sakarya geçişi... Yol ağırlıklı olarak viyadük. Biraz zorlanıyoruz ama işin sonuna geldik" diye konuştu. 

Ankara-Sivas hattında çalışmaların devam ettiğini belirten Yıldırım, Yenişehir-Bilecik hattı için bu yıl sonuna kadar ihale yapılacağını bildirdi. Yıldırım, "Bakü-Tiflis-Kars Projesi en geç önümüzdeki yılın sonu devreye girecek. 3 ülkenin birlikte yürüttüğü bir proje. Tek taraflı olarak bitirilmesi yetmiyor" ifadelerini kullandı. 

Bakan Yıldırım, demiryollarının daha etkin kullanılması gerektiğine dikkat çekerek, karayollarında taşıt sayısının giderek arttığını, çevre ve güvenlik açısından demiryollarının daha etkin kullanılmasının önemli olduğunu vurguladı. 

Demiryollarının yüzde 65`ine karşılık gelen 7 bin 750 kilometre yol yenilediklerini bildiren Yıldırım, demiryollarının sinyalizasyon ve elektrifikasyon eksikliği bulunduğunu, bu sorunların çözülmesi yönünde adım attıklarına dikkat çekti. 

Milli Sinyal Sistemi`ni geliştirmeye karar verdiklerini ve bunun için bir güzergah belirlediklerini ifade eden Yıldırım, Afyonkarahisar-Denizli-Isparta arasında 21 istasyon ve 338 kilometrelik bir alanda bu sistemin TÜBİTAK, TCDD ve İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliğinde kurulduğunu, Sakarya`daki testlerin başarılı olduğunu, bu uygulamanın yapılacağını kaydetti. 

Binali Yıldırım, Ankara`daki metro çalışmalarına da değinerek, "2014`ün başlarında iki hattı açmış olacağız. Kızılay-Çayyolu ve Sincan-Batıkent hatları. Keçiören-Tandoğan hattı 2014 ortalarında bitmiş olacak" diye konuştu. 

Lojistik merkezlerin yapımının devam ettiğini belirten Yıldırım, toplam 19 lojistik merkez yapıldığını bildirdi. Van Gölü geçişleri için yeni gemiler yapıldığını ve gelecek yıl sonunda ilk geminin devreye gireceğini kaydeden Yıldırım, feribotların da yıl sonunda hizmete geçeceğini söyledi. 

Tehlikeli yük taşıyan karayolu araçlarının lisanslandırılması yurtdışında yapılıyorken şu anda bunun TSE tarafından gerçekleştirildiğini anımsatan Yıldırım, bu şekilde 100 milyon avro tasarruf sağlanacağına dikkat çekti. 

İstanbul`a inşa edilecek yeni havalimanının, mayıs ayında ihale edildiğini ve tamamlandığında dünyanın en büyüğü olabileceğine işaret eden Yıldırım, komisyon üyelerinin yeni havalimanının devreye girmesi halinde İstanbul`daki diğer havalimanlarının kapatılıp kapatılmayacağını sorusunu da cevaplandırdı. Yıldırım, "Hayır kapatılmayacak. Şehir havalimanı olarak devam edecek. Tarifesiz uçuşlara hasredilecek, tarifeli uçuşlar yeni meydana gidecek" dedi. 

CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu`nun uçak bilet fiyatlarının yüksek olduğunu belirtmesi üzerine Bakan Yıldırım, "O işe de el attık" dedi. Aslanoğlu, da "(Kazıkçı Türk Hava Yolları) diye pankart açayım mı?" ifadesini kullandı. 

Mevcut havalimanlarının bazılarının terminallerinin yenilendiğini de dile getiren Yıldırım, diğer projelere ilişkin şu bilgileri verdi: 

"Hakkari Havalimanı`nın inşaatı devam ediyor. ORGİ de toparlandı. Kars Terminali bitti. Mardin, Balıkesir Koca Seyit Terminali, Konya Terminali ek tesisleri 2014 yılında tamamlanacak. Diyarbakır Havalimanı 2014 sonu. Van Ferit Melen de 2014 de tamamlanmış olacak. Hakkari Havalimanı`nı 2013`e bitirmek istiyorduk ama hem müteahhit taşeronlarından kaynaklanan bir sıkıntı yaşadık, biraz da güvenlik sorunu vardı. Şimdi hızlandı. 2014 yılında başlayacağımız çalışmalar, Sinop Havalimanı terminal binası, Çanakkale, Muş, Balıkesir merkez. İzmir Adnan Menderes Havalimanı iç hatlar terminal binası, yaklaşık 300 bin metrekarelik bir alanda yapılıyor. Bu yılın sonunda bitirmeyi hedefliyoruz. Böylece ciddi bir kapasite artışı sağlayacağız. Çukurova Havalimanı da YİD ile modeliyle yapımı devam ediyor." 

Türkiye`nin uydularının tam kapasite çalıştığını ve talebi karşılamakta zorlandıklarını anlatan Yıldırım, uydulardan 4A`nın gelecek yıl şubatta, 4B`yi mayısta fırlatacaklarını, yerli uydu çalışmalarının ise devam ettiğini bildirdi. 

Çandarlı Limanı`nın inşasının devam ettiğini anlatan Yıldırım, Filyos Limanı`nın yatırım programına konulduğunu ve gelecek yıl çalışmalarına başlayacaklarını da belirtti. 

Krize rağmen Türkiye`nin, dünyadaki toplam kapasitesini oluşturan gemi filosunun yüzde 90`ına sahip 30 ülke arasında 13. sırada olduğunu kaydeden Yıldırım, kruvaziyer turizmindeki artışın da devam ettiğine işaret etti. 

Gemi Trafik Yönetim Sistemini İstanbul`un ardından İzmir`e, Mersin-İskenderun ve İzmit`e de kurulacağını söyledi. 

Bakan Yıldırım, "Türk gemilerinin sicili bozuktu, kara listedeydi, limanlarımızdan çıkamaz haldeydi. Şu anda beyaz listenin en üst noktalarına geldi. Yüz geminin 17 tanesi limanlarda tutuluyordu. Şu anda üçüncü, ortalaması 7`dir. Yüzde 5,6`ya kadar dünya ortalaması var. Bir sene boyunca 13 gemimiz tutuldu, eskiden bu sayı 200`ü buluyordu" dedi. 

İç sularda özellikle baraj göllerine yönelik taşımaları geliştirmek için tekneler yaptırdıklarını bildiren Yıldırım, milli bir Türk Sigorta şirketi kurarak çevre felaketinde bir fon oluşturarak zararları karşılayacağını, böylece Türkiye`nin yabancı reasürans şirketlerine para vermekten kurtulacağını ifade etti. 

Bakan Yıldırım, bilişim sektörünün 10 yıl içerisinde 10,5 milyar liradan 47 milyar liraya ulaşan bir büyüme gösterdiğini dile getirerek, yatırımların yıllar itibariyle çok aşağıya düşmediğini vurguladı. 

Türkiye`nin aylık 323 dakika ile cep telefonu görüşme süresiyle Avrupa birincisi olduğunu belirten Yıldırım, ancak sabit abone sayısında bir düşüş yaşandığını dile getirerek, "Artık evin içinde bile kullanmıyoruz. Evin içinde de odadan odaya çocuklar cep telefonu ile konuşuyor. Ama yine de o sabit telefonu evden çıkarmayı bir türlü gerçekleştiremiyoruz. Bir duygusal bağımız da olduğu için evde kalmasının yararlı olacağını düşünüyoruz. Düşüşü önlemenin yolları var. Sabit-mobil yakınsamasını gerçekleştirmek lazım. Şirketler bu düşüşü önlemek için buna yatırım yapmalı" değerlendirmelerinde bulundu. 

Operatörler arasında geçişi kolaylaştırdıklarını ve ara bağlantı ücretini düşürdüklerini kaydeden Yıldırım, 69 milyon mobil telefon abonesinin 62 milyonunun, sabit abonelerin ise 483 bininin numarasını taşıdığına dikkat çekti. Yıldırım, "En ucuz biziz. Bizden sonra en ucuz Portekiz. Türkiye`de abone başına gelir 9,89 avro" dedi. 

Geniş bant kullanımı içerisinde mobilin payının giderek arttığını anlatan Yıldırım, Türkiye`de 66 yaş üstündeki vatandaşların internet kullanımına ilişkin verilere bakıldığında İzmir`de yaşayan 102 yaşındaki bir vatandaşın internet kullanıcısı olduğunu ve kendisini ziyaret ettiklerini de söyledi. 

Yıldırım, ayrıca ICANN`ın ilk ofisinin ABD`de olduğunu, ikincisinin İstanbul`a açılacağını da kaydetti. 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının 2014 Yılı Bütçesi üzerinde sunum yapan Yıldırım, 18 Kasım 2002`de göreve başladıklarını, bugün 11. yılı doldurduklarını belirterek, ülkenin gelişmesine katkı sağlamak, insanların yaşam standardını yükseltmek, hizmetleri adil ve herkes için erişilebilir şekilde yurt sathına sunmak için bugünün işini yarına bırakmadan ulaştırma, haberleşme ve denizcilik konusunda faaliyetlerini sürdürdüklerini söyledi. 

Türkiye`nin yarınının bugününden daha iyi olmak zorunda olduğunu dile getiren Yıldırım, 11 yılda bu bilinçle hareket ettiklerini kaydetti. Yıldırım, Amerika`da başlayıp Avrupa`ya yayılan krizin küresel ticaretin finansmanını zora soktuğunu, bunun da ulaştırma ve iletişime yansıdığını bildirdi. 

Yıldırım, küresel taşımacılığın yüzde 87`sinin denizyoluyla yapılması nedeniyle deniz ticaretinde olumsuzluk yaşandığını, krizin içinde olan ve olmayan ülkelerin aynı şekilde bedel ödediğini dile getirdi. 

2014 yılı bütçesinin yatırım ödeneklerinin yaklaşık 9 milyar lira olduğunu ifade eden Yıldırım, "Diğer harcamaları dikkate aldığımızda toplam tasarı olarak bütçe büyüklüğü 22 milyar lira civarında. 2013 bütçesi 19.1 milyar liraydı. Bununla karşılaştırdığımızda yüzde 14,5 artışı ifade ediyor" 

Karayolları Genel Müdürlüğü`nün bütçe ödeneğinin 2013`te 6,9 milyar lira iken 2014`te 7.1 milyar liraya yükseldiğini ifade eden Yıldırım, 2007 yılından beri karayollarında bütçeyle belirlenen ödeneklerin üzerinde çalışma yapıldığını söyledi. 

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü`nün bütçesini mütevazi bulduğunu bildiren Yıldırım, genel müdürlüğün şu andaki bütçesinin 25 milyon 174 bin lira olduğunu, yüzde 16.44`lük bir artışın söz konusu olduğunu kaydetti. 

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) bütçesinin geçen yıl 1,5 milyar lira iken bu yıl 1,8 milyar liraya yükseldiğini dile getiren Yıldırım, artışın yüzde 18 olduğunu belirtti. 

Türkiye`nin ulaşımda kavşak noktası olduğuna dikkati çeken Yıldırım, özellikle Avrupa, Orta Asya, Kafkasya, Orta Doğu, Afrika gibi bölgelerin tam ortasında bulunması nedeniyle yıllarca bu önemli stratejik konumun farkında olunduğunu bildirdi. Söz konusu civarda 1,5 milyar nüfus, yıllık gayri safi hasılanın 26 trilyon doların üzerinde olduğunu anlatan Yıldırım, "Bu büyük pazara Türkiye en kolay en hızlı ulaşabilen ülkelerin başında geliyor. 3 saat uçuşla 50`den fazla ülkeye ulaşma imkanı var" dedi. 

Ulaştırma sektöründe 2003-2013 döneminde 212.5 milyar lira yatırım gerçekleştiğine dikkati çeken Yıldırım, bakanlığın yaptığı yatırımın 133 milyar lira, yerel yönetimlerin yaptığı yatırımın 72 milyar lira, diğer kamu kuruluşlarının yaptığı yatırımın ise yaklaşık 10 milyar lira olduğunu kaydetti. 

Haberleşme sektöründe yatırımların büyük kısmının özel sektör tarafından yerine getirildiğini vurgulayan Yıldırım, yüzde 58`inin özel sektör, yüzde 41`inin bakanlık, yüzde 1`inin de diğer kuruluşlar ve küçük işletmelerin yatırım yaptığını bildirdi. 

Son 11 yılda kamu-özel sektör ortaklığı ile 47 milyar liralık projenin sözleşmeye bağlandığını, 6 milyar liralık kısımının tamamlandığını, geriye kalan kısmın ise devam ettiğini anlatan Yıldırım, haberleşme yatırımları da dahil olduğunda 10 yıllık yatırım miktarının yaklaşık 268 milyar lira olduğunu bildirdi. 

Sektörler itibariyle karayolunda 297, demiryolunda 52, havayolunda 47, denizyolunda 49, haberleşmede 15 proje olmak üzere toplam 460 ana, 3 bin 898 de alt proje bulunduğunu ifade eden Yıldırım, toplam 184,5 milyar lira olan toplam bedelin, 98,2 milyar liralık kısımın gerçekleştiğini, kalan kısmın 86 milyar lira olduğunu, projelerin yaklaşık 6 yılda tamamlanacağını dile getirdi. 

Ulaştırma ve haberleşme sektörünün bir ülkenin kalkınması, ekonomik gelişimi için çok önemli olduğuna dikkati çeken Yıldırım, "Kendi başına ticaret değildir. Bir ekonomi getirisi doğrudan olmamakla beraber bu sektörün en önemli özelliği ülkenin ekonomisinin gelişmesi, sosyal yaşam standartlarının artırılması için araçtır" diye konuştu. 

Ulaştırma sektörü GSMH içindeki payı 2003`te 13,7 iken bugün bu oranın 15.3`e yükseldiğini dile getiren Yıldırım, Türkiye ekonomisi büyüdükçe ulaştırma yatırımlarının büyüdüğünü, 2003`te toplam yatırımların OECD ölçeklerine göre yüzde 0.45`ten yüzde 1`e çıktığını bildirdi. 

Karayolu taşımacılığının düzenlenmesi ve denetlenmesi ile karayolu yapımı olmak üzere iki bölümden oluştuğunu anlatan Yıldırım, 2013 yılı 10 ayında yaklaşık 1,5 milyon taşıt, 531 bin 568 de yetki belgesi düzenlendiğini kaydetti. 

Karayolunda taşımacılık yapan toplam firma sayısının 44 bin 357 olduğunu ifade eden Yıldırım, taşıt sayısının 90 bin 600 civarında, yıllık taşınan yolcu sayısının da 1 milyar 417 milyon olduğunu söyledi. 

Kamu-özel ortaklığıyla 270 istasyonda 40 milyonun üzerinde araç muayenesi gerçekleştiğini bildiren Yıldırım, 75 yol kenarı denetim istasyonu kurulduğunu, 10 ayda 27 milyon aracın ağırlık ve boyut kontrolünün yapıldığını kaydetti. 

Türk taşımacılarının sınır kapılarına göre ihraç taşımlarının bazılarında azalış olmasının nedeninin iç karışıklıklar ve krizden kaynaklandığına dikkati çeken Yıldırım, bu yılın 10 ayında yurt dışı taşımalarının 2003 yılına göre yüzde 166 artışla 393 bin 700`den 1 milyon 46 bin 831`e çıktığını anlattı. Bunun dış ticaretinin artmaya devam ettiğini bildiren Yıldırım, çoklu taşıma belgesinin dış ticareti rahatlattığını söyledi. 2003`te 141 kotanın bulunduğunu, kullanılan belge sayısının da 531 olduğunu ifade eden Yıldırım, bu yıl itibariyle kotanın 538`e, kullanılan belge sayısının da 3 bin 712`ye çıktığını bildirdi. Bunun için çok ciddi mücadele verdiklerini belirten Yıldırım, "Avrupa`nın en büyük filosu bizde. Bizden sonra Ruslar ve Almanlar geliyor. Şu anda Türkiye, bölgesinde en fazla UBAK belgesi kullanan ülke haline geldi. Önümüzdeki sene bu sayı daha da artacak" diye konuştu. 

Yıldırım, 1990 ve daha eski model araçlardan 107 bin aracın hak sahibine 500 milyon lira ödeme yapıldığını ifade etti. 

Karayolu ağının 65 bin 627 kilometreye ulaştığını belirten Yıldırım, Türkiye`den 12 bin 573 kilometre uzunluğunda 8 adet uluslararası karayolu koridorunun geçtiğini söyledi. 

Bakan Yıldırım, Türkiye`nin büyümeye devam ettiğini, yolların miktar ve kalitesinin artması gerektiğini, doğu ve güneydoğu bölgelerine gelecek yıllarda arzı artıracak şekilde altyapı yatırımlarının artırılması gerektiğini kaydetti. 

YİD modeliyle yapılan projeler hakkında bilgi veren Yıldırım, Yavuz Sultan Selim Köprüsü`nde çalışmaların hızla sürdüğünü, dünyanın en geniş platformlu köprüsü olacağını bildirdi. Yıldırım, toplam 14,5 kilometre deniz ve yer altında devam eden Avrasya Tüneli Projesi`nin 2015 yılı Mayıs ayında tamamlanacağını belirtti. 

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, görüşmeler sırasında, Marmaray`ın AK Parti hükümetinin değil, Ecevit ve önceki hükümetlerin projesi olduğunu belirterek, açılışa Ecevit hükümetinden kimsenin çağrılmamasını eleştirdi. 

İletişim ve haberleşme özgürlüğünün büyük tehdit altında olduğunu iddia eden Ayaydın, telefon ve ortam dinlemelerinin yaygın bir hal almasının hukuk devletine yakışmadığını söyledi. 

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Marmaray gibi büyük bir projenin siyasete alet edilmemesi gerektiğini söyledi. 

BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Türkiye`de yatırım projeksiyonunun İstanbul endeksli olduğunu iddia etti. Yavuz Sultan Selim Köprüsü`nün isim tartışmalarına da değinen Zozani, "Kusura bakmayın isim meselesi değişmediği sürece Türkiye`nin gündeminde kalacak. Neden ısrar ediyorsunuz? Bildiğim kadarıyla siz de memnun değilsiniz. Bu kadar önemli projelerin isimlendirilmeleri aceleye getirilmez. Vatandaşa trenin rengini soruyorsunuz da köprünün adını niye sormuyorsunuz. İstanbul halkına soralım" dedi. 

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Marmaray`ın ekolojik dengeyi, balık göç hareketini bozacak bir proje olmadığını ifade ederek, Kanal İstanbul ve Marmaray`ın uluslararası olağanüstü projeler olduğunu söyledi. 

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay da Marmaray`a değinerek, "Biz MHP olarak milletimizin hayrına kim taş üzerine taş koyarsa tebrik ederiz ve tebrik de ediyoruz. Ama bununla ilgili evvelki aşamaları yok sayarak, bu işin tamamen sahiplenilmesi ve `ilk adımı atmak bize nasip oldu` denmesi talihsizliktir. Bu proje 57. hükümet döneminde harekete geçti unutmamak lazım. Mevcut iktidar bu projeyi hazır buldu" diye konuştu. 

CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin de Türk Hava Yolları`ndaki (THY) bazı uygulamaları eleştirdi. Çetin`in THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu`dan "Hamdi ağa" diye bahsetmesi tartışmaya yol açtı. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, bunların şık ifadeler olmadığını belirtti. İzzet Çetin`in ifadesini tekrarlaması üzerine AK Parti milletvekilleri Çetin`e "Biz de sana İzzet Ağa diyelim" şeklinde tepki gösterdi. 

Çetin ise, "Hamdi ağa yine boş durmuyor. Şimdi de tweet atarak grev kırıcılık yapıyor, sendikanın genel kurulunu etkilemeye çalışıyor" iddiasında bulundu. 

CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı da Kamu İhale Kanunu`nda "ödeneği bulunmayan hiçbir iş için ihaleye çıkılamaz" denildiğini, ancak Sayıştay raporuna göre, Karayolları Genel Müdürlüğü`nün ödeneği bulunmayan işler için ihaleye çıkıldığını söyledi. 

CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, dinlemelere ilişkin, "CHP milletvekili olarak dinlenmekten asla rahatsız değilim ama onurumuz, şerefimiz, haberleşme özgürlüğümüz yok edildiği için buna üzülüyorum" dedi. 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı`nın bütçesinin görüşülmesine devam ediliyor. 

Aslanoğlu, görüşme sırasında yaptığı konuşmada, bakanlığın bütçesine değinerek, "Biz bu bütçenin 22 değil, 122 milyar olmasına çok seviniriz. En az sizin kadar seviniriz. Eğer bu bütçenin yetersiz olduğuna inanıyorsanız biz artırma yönünde her türlü çabaya destek veririz" dedi. 

Aslanoğlu, halka verilen her hizmetin yanında olduklarını ifade etti. 

Ülkede haberleşme özgürlüğü yönünden herkeste bir kuşku olduğunu ve bu kuşkunun kamuoyundan silinemediğini iddia eden Aslanoğlu, bir gazetede CHP yönetimi ve milletvekillerinin dinlendiğine dair yayımlanan haberi anımsattı. 

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu`nun "böyle bir şey yok" demesi gerektiğini, ancak en ufak bir yalanlama gelmediğini belirten Aslanoğlu, "Demek ki doğru bu. Bu ancak ihbarcılara yarıyor. Sonuçta birileri beni ihbar ediyor ve onların yanına kar kalıyor. CHP milletvekili olarak dinlenmekten asla rahatsız değilim ama onurumuz, şerefimiz, haberleşme özgürlüğümüz yok edildiği için buna üzülüyorum. Niçin dinlendiğimi bilmek benim en demokratik hakkım. `Kardeşim şu polisin talebiyle veya bilmem kimin talebiyle dinlendiniz` deyin. Eğer bunu yapmazsanız Türkiye`de haberleşme özgürlüğünü kuramazsınız" diye konuştu. 

Aslanoğlu, uçak biletlerinin fiyatlarını eleştirerek, "Eğer bu ülkede bir kişi 150 liraya başka birisi 340 liraya yolculuk yapıyorsa bu kazıklamadır. Kazıkçı THY, halkı kazıklayamaz" dedi.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI