Bugun...



Başkan Yılmaz: "Kapasite 130 Bin Yolcuya Çıkacak"


facebook-paylas
Tarih: 11-12-2013 00:00

Başkan Yılmaz:


Başkan Yılmaz: "Kapasite 130 Bin Yolcuya Çıkacak"

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, geçtiğimiz günlerde Çin’den getirilen ve 5 yeni araçtan ilki olan tramvayı inceleyerek Çinli yetkililer ve Samulaş çalışanlarından bilgi aldı.


SAMULAŞ’ın ana bakım istasyonunda son testleri yapılan tramvayı incelemek için AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş ve belediyenin üst düzey bürokratları ile bir ziyaret gerçekleştiren Başkan Yılmaz, tespit ettiği  bazı konuları Çinli firmanın yetkililerine aktararak çalışma yapılması talimatı verdi.


Başkan Yılmaz, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada Çin’in CNR firmasından tanesi 2.5 milyon euro’ya alınan 5 adet tramvaydan ilkinin Çinli firma tarafından kiralanan bir uçakla Samsun’a getirildiğini belirterek, “Bu tramvayların imalat aşaması da dahil her sürecini takip ettirdik ve kontrol ettik. Bu ilk tramvaydan sonra önemli bir aksilik olmazsa 1 ay içerisinde 2 adet ve yine Ocak ve Şubat aylarında da 2 adet tramvayı bize teslim edecekler. Bu tramvayların her biri 39 metre uzunluğunda. Bizim şu an hizmet veren 16 adet tramvayımızın boyları ise 32 metre. Yani bu yeni tramvaylar çok daha uzun ve konforlular. Şu anda özellikle pik saatlerde yolcularımızın kalabalıktan şikayet ettiklerini biliyoruz ve haklılar. İnşallah bu yeni tramvaylar devreye girdiğinde tüm bu sıkışıklık ve şikayetlere de son vermiş olacağız. Şöyle söyleyeyim; şu andaki 16 tramvayla yaptığımız günlük maksimum yolcu taşıma sayımız 90 Bin kişi. Yeni tramvaylarımız hizmete girdiğinde ise günlük 130 Bin yolcu taşıma kapasitesine sahip olacağız ve bu süreç az önce söylediğim gibi kısa bir zaman sonra gerçekleşecek. Şu anda test sürüşleri devam eden bu ilk tramvayımızı da bir aksilik yaşanmazsa bu yılbaşında hemşerilerimizin hizmetine sokmayı arzu ediyoruz. Bu tramvay ve kısa süre sonra gelecek olan diğer tramvaylarımızın şimdiden Samsunumuza ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim.” diye konuştu.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI