Bugun...



New Yorkta LIRR Treni Tünel Girişinde Raydan Çıktı


facebook-paylas
Tarih: 12-07-2013 21:46

New Yorkta LIRR Treni Tünel Girişinde Raydan Çıktı


New Yorkta LIRR Treni Tünel Girişinde Raydan Çıktı

Pazartesi akşamı, bir Long Island Demiryolu (Long Island Rail Road – LIRR) treninin, East River tünelinde raydan çıkması, Penn İstasyonu’ndaki yolcular için iş çıkış saatlerinde sinir bozucu gecikmelere ve iptallere neden oldu.

AP/NBC News’in haberine göre Büyükşehir Ulaştırma Teşkilatı (MTA), Hempstead istikametindeki bir LIRR treninin, akşam saat 18:00 sularında Penn İstasyonu’ndan kalkmasından kısa bir süre sonra raydan çıktığını söyledi. 10 vagon bulunan trenin ilk vagonu tamamen raydan çıkarken, 2. vagon ise kısmen raydan çıktı.

Queensli yolcu Tameka Chandler, olay sırasında trenin 8. vagonunda olduğunu söyledi. Chandler, trenin tünele girmesiyle sarsılmaya başladığını belirtti.

Yolcuların sakinliklerini koruduklarını belirten Chandler, “İnsanlar etrafa bakıyorlardı ama karmaşa yoktu” dedi.

Trenin raydan çıkmasına neyin sebep olduğu bilinmiyor.

New York İtfaiye Teşkilatı’na (FDNY) göre, trende bulunan 700 yolcunun içinde yaralanan olmadı ve itfaiye görevlileri, yolcuları kaza yapan trenden çıkarmaya çalıştılar. Bir LIRR sözcüsü, trenin son birkaç vagonunda olan yolcuların yürüyerek perona gitmelerine izin verildiğini belirtti. Trenin ilk birkaç vagonundaki diğer yolcuların kurtarılması için ise bir diğer tren, raydan çıkan trene yanaştı.

Yetkililer, raydan çıkan treni nasıl güvenli bir şekilde taşıyabileceklerini kararlaştırmaya çalışırken, demir yolu hattı hali hazırda kullanılamıyor. Raydan çıkan tren, 4 East River tünelinden birini engellemiş durumda. Olaydan dolayı Pazartesi akşamı, doğu yönlü tren hizmeti sınırlı olarak veriliyordu. Ayrıca batı yönlü tren hizmeti ise, trenlerin kalan 3 tüneli kullanarak doğuya hareket etmelerine olanak sağlanması için askıya alındı.








Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI