Bugun...



PMI Proje Yönetim Zirvesi İstanbul`da Yapıldı


facebook-paylas
Tarih: 19-10-2013 08:31

PMI Proje Yönetim Zirvesi İstanbul`da Yapıldı


Dr. Dalbay: “TürksatProje, Proje Yönetim Danışmanlığı Yapıyor”

Proje Yönetim Enstitüsü (PMI) ABD ile PMI Türkiye’nin ortaklaşa düzenlediği Proje Yönetim Zirvesi (PMI Summit 2013), 27-28 Eylül 2013 tarihleri arasında İstanbul’da yapıldı. “Kentsel Gelişim ve Proje Yönetimi” temalı zirveye Türksat A.Ş. Proje Yönetim Ofisi de katıldı. 

Genel Müdürümüz Dr. Özkan Dalbay, zirvede yaptığı açılış konuşmasında, kurumların ve şirketlerin her stratejik kararının arkasında bir projenin ve profesyonel bir yaklaşımın olması gerektiğine işaret etti. 

Programda Türksat’ın proje yönetimi konusunda işbirliği protokolü imzaladığı Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nden İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Barca, “Yönetim Felsefesi, Stratejik Yönetim ve Proje Yönetimi” başlıklı bir tebliğ sundu.

Proje Yönetim Enstitüsü (PMI) ABD ile PMI Türkiye’nin ortaklaşa düzenlediği Proje Yönetim Zirvesi “Kentsel Gelişim” adlı program, 27-28 Eylül 2013 tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi Güney Yerleşkesinde gerçekleştirildi. 



Programa Genel Müdürümüz Dr. Özkan Dalbay ile birlikte, Türksat Proje Yönetim Ofisi sorumlusu ve Teftiş Kurulu Başkanı Ömer Alan ve Proje Yönetim Ofisi’nde görev yapan arkadaşlarımız katıldı.

Zirvede Genel Müdürümüz Dr. Dalbay, proje yönetimi ve Türksat’ın proje yönetim danışmanlık faaliyetleri ve akademik işbirlikleri üzerine bir konuşma yaptı.


“Her Stratejik Karar, Profesyonel Yaklaşımı Gerektiriyor”

Dr. Dalbay konuşmasında, kamu ya da özel sektör kuruluşlarının alacakları her stratejik kararın aslında bir projeye dayandığına ve her kararın profesyonel bir yaklaşımla uygulanması gerektiğine işaret etti.

Türkiye’de profesyonel anlamda proje yönetimi çalışmalarının eksikliğine değinen Dr. Dalbay, Türksat bünyesinde kurulan Proje Yönetim Ofisi’nin, uluslararası argümanları da kullanarak, ülkemizde profesyonel proje yönetimi konusunda kamu ve özel sektör kuruluşlarına hizmet verdiğini söyledi.

Dr. Dalbay konuşmasında şunları söyledi:

“Kıtaların buluştuğu İstanbul’da düzenlenen Proje Yönetim Zirvesinde sizlere hitap etmekten büyük mutluluk duyuyor ve sizleri saygıyla selamlıyorum.

Haberleşme uydularının işletilmesi, e-devlet kapısı ve e-devlet bilişim projeleri ile kablo TV işletmeciliği alanında faaliyet gösteren TÜRKSAT, uluslararası rekabet ortamında, yüksek teknolojiye dayalı hizmetleri, sürekli gelişme anlayışıyla ve hızla müşterilerine sunmaktadır. Artan rekabet koşullarına ve uluslararası finans krizlerine rağmen, son dört yılda ortaya koyduğumuz performans, üç kat ciro ve iki kat da kar artışıdır. Bu performansımızın temelinde yer alan husus ise, stratejik yönetim ve stratejik planlama yaklaşımını uygulamamızdır.

Stratejik yönetim ve stratejik planlama yaklaşımındaki tüm hedeflerin hayata geçirilmesi de, proje yönetimi anlayışının en geniş şekilde kurumlarda uygulanıyor olmasına bağlıdır. Yani, her stratejik karar, hedeflere, hedefler de projelere dönüşmek zorundadır. İşte tam burada, proje yönetim metodolojisine ve bu konudaki bilgi birikimine ne kadar büyük bir ihtiyacın olduğu açığa çıkmaktadır.

Projelerin en etkin ve verimli şekilde uygulamaya geçirilmesi ve bunun her projede tekrarlanması, tüm çalışanların proje yönetim yetkinliğine sahip olmasına ve bu alanda kurumların üst seviyede organizasyonel olgunluğa ulaşmalarına bağlıdır. Günümüzde, proje yönetim sisteminde küresel düzeyde standartlar ve iyi uygulamaların ortaya çıkmış olması bizlere büyük olanaklar sağlamaktadır.



Proje yönetimi alanındaki küresel düzeydeki bu standartların ve iyi örneklerin ülkemizde büyük özel sektör kuruluşları tarafından üst seviyede uygulanıyor olmasına karşın, kamu kurumlarımızın büyük çoğunluğunda proje yönetim sisteminin etkili bir şekilde uygulanmadığını görmekteyiz. Bunun en önemli sebebi, kamu kurumlarımızda proje yönetiminin önemi konusunda istenen düzeyde farkındalığın olmaması ve proje yönetimi alanında eğitim almış yetkin personelin bulunmamasıdır.

Özellikle son yıllarda PMI TR’nin yoğun çabalarıyla bu konuda önemli ilerlemeler kaydedildiğini ve proje yönetimine olan ilginin kamu kurumlarında da artışa geçtiğini görmekteyiz. Bu gelişmeler olurken, proje yönetimi alanındaki küresel iyi uygulamaların, sertifikasyon sistemiyle ülkemizde hayata geçirilmesi önem kazanmaktadır. Bu amaca yönelik olarak, şirketimiz bünyesinde oluşturduğumuz Proje Yönetim Ofisi ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ile geçtiğimiz günlerde başlattığımız proje yönetimi eğitimi işbirliğini çok önemsiyorum. Bu işbirliğinin hayata geçirilmesindeki katkılarından dolayı, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet BARCA hocamıza özel olarak teşekkürlerimi sunuyorum. TÜRKSAT olarak proje yönetimi alanında başlattığımız çalışmaların son halkası da, Dünya’da proje yönetimi el kitabı olarak kabul edilen PMBOK’un beşinci versiyonunun dilimize çevrilmesine olan desteğimizdir. Bu süreçte, bizimle yüksek düzeyde işbirliği yapan PMI TR ailesine de teşekkür etmek istiyorum. Türkçeye kazandırmış olduğumuz Proje Yönetimi Bilgi Birikimi Kılavuzu’nun, ülkemizde özellikle kamu kurumlarında proje yönetimi bilgi seviyesinde ciddi bir artış sağlayacağına inanıyorum. Açılışında bulunduğumuz Proje Yönetimi Zirvesinde de, konunun uzmanlarının sunacağı bildiriler, paylaşacakları bilgiler ve ortaya çıkacak yeni fikirlerin, hem ülkemizde hem de dünyada proje yönetimi alanındaki birikime katkı sağlayacağına inanıyor, zirvenin her açıdan başarılı geçmesini ve faydalı sonuçlar doğurmasını diliyor, sizleri tekrar şahsım ve TÜRKSAT adına bir kez daha saygıyla selamlıyorum.”


Prof. Dr. Barca’dan Stratejik Yönetim Sunumu

Zirvede konuşan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Barca, “Yönetim Felsefesi, Stratejik Yönetim ve Proje Yönetimi” başlıklı bir tebliğ sundu.



Prof. Dr. Barca, sunumunda genel yönetimle birlikte stratejik yönetim ve proje yönetimi ayrımına dikkat çekti. Prof. Dr. Barca, stratejik düşünmenin aynı zamanda rekabetçiliği de beraberinde getirdiği, daha önceden rekabetçilik kapsamında olmayan birçok alanın – şehirleşme, sivil toplum kuruluşları vb.- artık rekabetçi yaklaşımlara ihtiyaç duyduğuna değindi. Konuşmasında stratejik düşünmenin en önemli özelliklerinin ortalamanın üstünde olması ve yenilik getirmesi olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Barca, projelerin stratejik düşünmeye dayanması gerektiği aksi halde proje çıktılarının organizasyona kattığı değerin tartışılır olacağını ifade etti. Stratejik yönetim anlayışının, strateji içeriği, süreç yönetimini, sürdürülebilirliği, bilişsel sorgulamayı ve odaklanmayı gerektirdiğini belirten Prof. Dr. Barca, bu konuda yeni yaklaşımlar hakkında açıklamalarda bulundu.


Kamu ve Özel Sektörün Önde Gelen Kuruluşları Katıldı

Proje Yönetim Enstitüsü (PMI) ABD ile PMI Türkiye tarafından her yıl organize edilmekte olan Proje Yönetim Zirvesi, bu yıl İstanbul’da gerçekleşti.

Proje yönetimi konusunda küresel alanda söz sahibi, yerli ve yabancı, kamu ve özel sektörden gelen üst düzey yöneticiler, sivil toplum kuruluşları, proje yönetim yazılım firmaları, akademisyenler, danışmanlar ve proje, program ve portföy yönetim uygulayıcıları her yıl buluşarak, güncel eğilimleri değerlendirerek tecrübelerini paylaşıyorlar. Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleşen zirve kapsamında, paneller, çalıştaylar ve akademik sunumlardan oluşan etkinlikler iki gün boyunca katılımcıların istifadesine sunuldu.

Proje Yönetim Zirvesi 2013 organizasyonunda başta PMI Global, Türksat, Türk Telekom, Microsoft, Yapı Kredi, Tüsiad, Siemens, Alcatel Lucent, Innova, Ford Otosan, SunRun, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, ODTÜ, Turizm Bakanlığı, Atos, Arge-Rothschild, SDK, Sürdürülebilirlik Akademisi ve Telenity olmak üzere farklı sektörden çok sayıda önemli kurum ve kuruluşun üst düzey yöneticisi yer aldı.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI