Bugun...



Odtü Teknokent Firmalarından Vodafone Xone’a Ziyaret


facebook-paylas
Tarih: 11-12-2013 23:34

Odtü Teknokent Firmalarından Vodafone Xone’a Ziyaret


Odtü Teknokent Firmalarından Vodafone Xone’a Ziyaret

ODTÜ Teknokent tarafından yürütülen ve teknoloji tabanlı firmaların dünyaya açılma sürecini hızlandırmayı amaçlayan TeknoJumpp Hızlandırma Programı kapsamındaki firmalar, OKSİJEN aracılığıyla Silikon Vadisi’ndeki kuluçka merkezi Vodafone xone’u ziyaret etti.

“Daha iyi bir gelecek için iletişim teknolojileri ile Türkiye’de herkese ilham vermek”misyonu ile Dijital Dönüşüm Hareketi programını açıklayan Vodafone Türkiye, bu kapsamda ülkemizin teknoloji firmalarını global deneyimi ile buluşturarak onların dünyaya açılma sürecini desteklemeye devam ediyor. 

Bu eksende, Vodafone Türkiye, bünyesinde faaliyet gösteren Ar-Ge Merkezi OKSİJEN aracığıyla, ODTÜ Teknokent firmalarının Vodafone’nun ABD Silikon Vadisi’ndeki kuluçka merkezi Vodafone xone ile temaslarda bulunmasını sağladı. 
ODTÜ Teknokent tarafından yürütülen ve teknoloji tabanlı firmaların dünyaya açılma sürecini hızlandırmayı amaçlayan TeknoJumpp Hızlandırma Programı kapsamında bir grup firma gerçekleştirdiği temaslarda Vodafone xone uzmanları ile görüştü. 

Projeleri değerlendirildi 
TeknoJumpp Hızlandırma Programı’na katılan firmalar içinden seçilenler Kaliforniya’daki Vodafone xone kampusunu ziyaret etme fırsatını yakaladı. 
ODTÜ Teknokent firmaları, uzmanlardan girişimcilik, yatırımcıların dikkat ettikleri noktalar ve firmalardan beklentileri gibi konularda yönlendirmeler ve tavsiyeler aldı.” Geliştirdikleri projeleri sunumlarla tanıtma fırsatı bulan firmalar, projeleri için birebir yorumları dinleme şansını yakaladılar. 

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan OKSİJEN Genel Müdürü Murat Ekşioğlu, şöyle konuştu: 
“2000 yılından beri teknoloji üreten OKSİJEN, iki yıl önce Vodafone’un tüm dünyadaki operasyonlarına inovasyon üretmek üzere ‘Global İnovasyon Merkezi’ seçildi. Vodafone Türkiye çatısı altında teknoloji üretirken global birikimimizi kullanıyoruz ve yine global iş ortaklarımıza en yeni mobil teknolojileri sunmaya çalışıyoruz. Vodafone Grubu’nun teknolojik kuluçka merkezi olan, Kaliforniya’daki Vodafone xone kampusuna ODTÜ Teknokent’firmalarıyla birlikte ziyaret ederek, onlara projelerini geliştirme ve inovasyon önerileri alma fırsatı tanıdık. Türk teknoloji firmalarının uluslararası arenada rekabetçiliklerine katkıda bulunmaktan gurur duyuyoruz. Vodafone Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi olarak, Türkiye mobil iletişim sektörünün ufkunu genişletmeye devam edeceğiz. Türkiye’yi mobil iletişimde dünya ligine çıkarma yolunda ilan ettiğimiz Dijital Dönüşüm Hareketi ile teknolojinin yarattığı küçük mucizeleri tüketicilerimizin hizmetine sunmayı sürdürürken ülkemizin teknoloji girişimcilerini de bu yolda destekleyeceğiz.” 

ODTÜ Teknokent Başkan Yardımcısı Ufuk Batum, şu değerlendirmede bulundu: “Türkiye’nin lider teknokenti olarak ülkemiz için üstlenmiş olduğumuz önemli ve öncü bir rolümüz bulunuyor. Bu öncü rolümüze ve misyonumuza dayanarak Türkiye için çok önemli olduğunu düşündüğümüz bir ilke imza attık: Türkiye’nin ilk uluslararası hızlandırma programı olan TeknoJumpp’ı kurduk. Şirketlerin kısa sürede büyümesi ve uluslararası piyasalara açılabilmesini amaçlayan TeknoJumpp kapsamında, özenle seçtiğimiz 20 şirketi ODTÜ Teknokent’te kampa aldık. Bu şirketlere iş modeli geliştirme, mentorluk, şirket değerleme, pazarlama, satış ve sunum teknikleri gibi birçok destek verdik. Bu kampı başarı ile tamamlayarak uluslararası arenaya çıkmaya hazır olan; Bama, İnfoDif, Kimola, Mobilus, Oruba, Picus, SpeedNext ve Waplog şirketlerini seçerek ABD’ye götürdük. Burada şirketlerimizi potansiyel müşterilerle, avukat ve finansçılarla, yatırımcılarla, hatta kendi alanlarında çalışan sektör uzmanlarıyla görüştürdük. Bu sayede yeni müşteriler kazandılar ve yatırımcıların ilgisini çekerek yatırım teklifleri aldılar. ABD programımız kapsamında ziyaret ettiğimiz Vodafone xone, bizim için çok önemli ve etkin bir deneyim oldu. Şirketlerimiz projelerini anlatarak geri bildirim alma fırsatı yakaladı. Bizi ağırlayarak şirketlerimize destek olan Vodafone xone’a katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Türkiye’nin lider teknokenti olarak Vadafone ile işbirliğimizi güçlendirmek ve derinleştirmek arzusundayız.”







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI