Bugun...



Kaymakam Salim Demir: Atakum Karadeniz'in vitrini olacak


facebook-paylas
Tarih: 14-08-2013 11:55

Kaymakam Salim Demir: Atakum Karadeniz'in vitrini olacak


SAMSUN (CİHAN)- Samsun’un Atakum ilçesinde kurucu kaymakam olarak 5 yıl görev yapan Salim

SAMSUN (CİHAN)- Samsun’un Atakum ilçesinde kurucu kaymakam olarak 5 yıl görev yapan Salim Demir, yeni görev yeri olan Ankara’nın Sincan ilçesine gitmeden önce veda yemeğinde kamu görevlileri ile bir araya geldi.

        Kadırga Restoran`da gerçekleştirilen veda yemeğinde konuşan Kaymakam Demir, Atakum ilçesinin gelecek 5 yılın sonunda Samsun’un en büyük ilçesi ve Karadeniz’in de vitrini olacağını söyledi.

        Eşiyle katıldığı veda yemeğinde zaman zaman duygulanan Demir, ``Ben her gittiğim yerde eğitimin kaymakamı olarak ilan ederim. Atakum ilçemizde de aynısı görüş üzere çalışmalarımızı yürüttük. Siz eğitimli bir toplum istiyorsanız, o toplumun aynı zamanda sağlıklı olması da gerekir. Dolayısıyla sağlıklı ve eğitilmiş toplum bir birinden ayrılamayacak kadar iç içe girmiş kavramlardır. Dolayısıyla bir toplumu sağlıklı kılmak istiyorsanız eğitimli, eğitimli olması için de sağlıklı olmasını sağlamalısınız. Biz de Atakum’da bu düşünceler doğrultusunda önemli işler yaptığımıza inanıyoruz. Atakum`un daha da büyüyeceğini gelişeceğini her yerde söylüyorum. Önümüzdeki 5 yılın sonunda Atakum ilçesi Samsun’un en büyük ilçesi hatta Karadeniz’in parmakla gösterilen incisi, vitrini olarak yükselmeye, gelişmeye devam edecek. Bu yükselmenin mesafesini de bizim yapacağımız hizmetler belirleyecek. Onun için bugüne kadar emeği geçen tüm kamu çalışanlarına ve idarecilerimize çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra görev yapacak olanlarda kolaylık diliyorum.`` dedi.

        İlçenin kurucu kaymakamı olarak görev yapan Kaymakam Salim Demir’in önceliği eğitime vermesiyle okullaşma oranlarında birkaç yılda büyük bir çıkış yakaladıklarını belirten Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş ise ``Türkiye’nin en modern İmam Hatip Lisesi’nin Atakum ilçesine yapılması adına büyük gayret sarf eden Demir, Orman Genel Müdürlüğü’nden 25 milyon TL’lik 52 dönüm araziyi Milli Eğitim&e kazandırarak, hem maddi hem de manevi bir kazanıma neden oldu. Ben sadece yapılanlardan sadece bir örnek verdim. Bu yapılanlardan ve eğitime verdiği öz verili destekten dolayı kaymakamımıza çok teşekkür ediyor ve bu günün anısına tüm okul müdürlerimiz adına bir plaket vermek istiyoruz.`` diye konuştu.

        İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yanı sıra bazı muhtarlar da Kaymakam Demir’in köylerine verdiği hizmetlerden dolayı plaket verirken, daire müdürleri adına hediyeyi ise Demir’e Türk Telekom Samsun Bölge Müdürü Ünal Sade takdim etti. Konuşma ve plaket takdiminin ardından masaları dolaşan Kaymakam Salim Demir tüm katılımcılarla tek tek vedalaştı.

        Veda yemeğine Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, ilçede görevli daire amirleri, kaymakamlık personeli, işadamları, siyasetciler ve muhtarlar da katıldı.
CİHAN







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI