Bugun...



“Ahmet Piriştina” Körfezle Buluştu


facebook-paylas
Tarih: 15-03-2016 20:45

“Ahmet Piriştina” Körfezle Buluştu


“Ahmet Piriştina” Körfezle Buluştu

Görevi başında yaşamını yitiren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina’nın adı verilen yeni arabalı vapur törenle hizmete alındı. 

Toplu ulaşımda deniz taşımacılığının payının artırılması ve mevcut filonun modern, çevreci ve engelli kullanımına uygun yeni gemilerle yenilenmesi amacıyla “Deniz Ulaşımını Geliştirme Projesi”ni uygulamaya koyan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 15 yeni yolcu gemisinden sonra sipariş ettiği 3 adet arabalı yolcu gemisinden ikincisini de körfezle buluşturdu.

Sıra “Kubilay” ve “Sait Altınordu”da
İzmir Büyükşehir Belediyesi  “Hasan Tahsin” arabalı yolcu gemisini geçtiğimiz Ekim ayında hizmete almıştı. Şimdi sırada, yapım çalışmaları tamamlanarak donatım işlemleri yapılan ‘Kubilay’ arabalı vapur var. Yeni yolcu gemilerinden de 9’unu işletmeye alan Büyükşehir Belediyesi 10. gemi olan “Sait Altınordu”yu da Nisan ayında kente getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. 

Bu gemiler çok özel
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 3 yeni arabalı vapur da aynı özellikte inşa edildi. Çok farklı yönleriyle öne çıkan tam elektronik kontrol sistemi ve manevra yeteneği bulunan gemilerde; tüm güverteler ve yolcu salonları, fiziksel engelli ve görme engelliler ile bebek arabalı yolcuların kullanabileceği şekilde tasarlandı. Uyarı ve yönlendirme işaretleri, görme engellilerin okuyabileceği şekilde kabartmalı Braille Alfabesi’nde yazıldı. Ayrıca yer döşemeleri görme engelli yolcuların kullanabileceği tipte döşendi. Yolcu salonunda tekerlekli sandalyeli vatandaşların güvenli yolculuğu için bölüm ayrılmış durumda. Ayrıca gemilerde 2 adet engellilere uygun asansör var. Yeni arabalı yolcu gemilerinde havyan severlerin evcil hayvanları için 3 adet birbirinden bağımsız kafes bulunuyor. Yolcu salonunda  2–5 yaş arası çocuklar için çevrili oyun sahası mevcut. Yine gemilerde 10 adet bisiklet ve 10 adet motosiklet park yeri var. Yolcuların ihtiyaçları için 5 adet tuvalet, büfe ve soğuk–sıcak içeceklerin satıldığı otomatik satış büfeleri bulunuyor. Gemilerde bilgilendirme ekranları, TV yayınları ve kablosuz internet donanımı da bulunuyor.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI