Bugun...



Prof. Dr. Gül : “e-Dönüşümden dönüş yok”


facebook-paylas
Tarih: 25-03-2016 12:48

Prof. Dr. Gül : “e-Dönüşümden dönüş yok”


Prof. Dr. Gül : “e-Dönüşümden dönüş yok”

BT Haber Şirketler Grubu tarafından 23 Mart 2016 tarihinde Ankara Swissotel’de düzenlenen “Kamuda BT Yönetişimi Teknoloji Platformu Konferansı”, kamunun ve özel sektörün temsilcileri ile bilişim şirketlerini bir araya getirdi.

Konferansın açılışında katılımcılara hitap eden Türksat A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Ensar Gül, teknolojideki gelişmelere insanların verdiği tepkileri ve teknolojik dönüşümleri örneklerle katılımcılara anlattı.

“e-Dönüşümden dönüş yok” diyerek sözlerine başlayan Prof. Dr. Gül, şunlsrı söyledi:

Türkiye, uygulama yazılımı olarak iyi bir noktada. e-Devlet Kapısı, 1400’ün üzerinde hizmet veriyor. Ancak, işletim sistemimiz yok; kendi veri tabanımız yok. Türk yazılımcılarının Dünya standartlarında  iyi olmasına rağmen yazılım gelirlerimiz aynı ölçüde iyi değil. Artırmak için yapılacak şey yazılım projelerinin geliştirilmesi. Yazılım projelerinin geliştirilmesi ise iyi proje yönetiminden geçiyor. Eğer proje yönetimi iyi yapılmazsa geniş ölçekli yazılım geliştirilemez.

Türksat’ın işi kamudan alıp özel sektöre verdiğini söyleyen Prof. Dr. Gül, şirketin görevini proje yönetimi olarak tanımlayarak, “Türksat’ın başarısı proje yönetimini iyi yapmasında” dedi. Prof. Dr. Gül, uluslararası ölçekte yazılım tecrübesini arttırarak sektörün gelişimine katkı sağlamayı ve başarılı projeleri yurtdışına satmayı hedeflediklerini söyledi. 







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

YUKARI YUKARI