Bugun...



Avea Kuluçka Merkezi`ne Ödüller


facebook-paylas
Tarih: 09-12-2013 23:33

Avea Kuluçka Merkezi`ne Ödüller


Avea Kuluçka Merkezi`ne Ödüller

Avea, kurumsal sosyal sorumluluk alanındaki gelişmelerin aktarıldığı ve KSS çözümlerinin anlatıldığı Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) Pazaryeri etkinliğinde, “Kuluçka Merkezi” ile KSS Çözümleri’nde Jüri Birincilik Ödülü’ne ve “İnovasyon Ödülü”ne layık görüldü.

Türkiye’nin Ar-Ge sertifikası olan ilk lisanslı Ar-Ge Merkezi’ne sahip Avea, genç girişimcileri desteklediği Kuluçka Merkezi ile bu yıl beşincisi düzenlenen ve “Geleceğin Şirketleri” vizyonuyla kurumsal sosyal sorumluluk alanındaki gelişmelerin aktarıldığı Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) Pazaryeri etkinliğinde “KSS Çözümleri’nde Jüri Birincilik Ödülü”nü aldı. Avea CSR Europe Ulusal Ortakları ve KSS uzmanlarından oluşan jüri kurulu tarafından verilen bu ödülün yanı sıra “İnovasyon Ödülü”ne de layık görüldü.  Avea adına ödülleri AveaLabs Birim Müdürü Dr. Salih Ergüt aldı.

Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği tarafından 6 Aralık Cuma günü Kadir Has Üniversitesi’nde, “İşletme 2023” temasıyla düzenlenen etkinlikte “Kurumsal Hesapverebilirlik, Çevre, İnsan Hakları, Toplum, İş Uygulamaları, İstihdam Uygulamaları, Tüketici” başlıkları altında, uluslararası arenada örnek olacak kurumsal sosyal sorumluluk projeleri ödüllendirildi.

Avea Kuluçka Merkezi, bilgi ve iletişim teknolojileri sektöründe şirket kurmak ve işlerini büyütmek isteyen genç girişimcilere altyapı ve pazarlama kanallarını açmanın yanı sıra projelerini büyütüp geliştirebilecekleri bir ekosistem sunma amacıyla 2011 yılında AveaLabs çatısı altında kuruldu. 

Şahin: “Avealabs Kuluçka Merkezi bir teknoloji üssü olmanın yanında;
geleceğin başarılı girişimcilerinin yetiştiği bir çatı”

İnovasyon ve girişimciliğin Avea’nın DNA’sında olduğunu ve dolayısıyla kurumsal sosyal sorumluluk anlayışının da önemli bir parçasını oluşturduğunu belirten Avea Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin; “Türkiye’ye değer yaratmak misyonu ile hareket eden ve Türkiye’nin ilk lisanslı Ar-Ge Merkezi’nde faaliyet gösteren Kuluçka Merkezi’mizde, teknoloji tabanlı yeni işletmelerle işini yeni kurmuş ve büyütmek isteyen öğrenci ve genç girişimcileri destekliyor, onlara fikir ve projelerini hayata geçirecekleri bir ortam sunuyoruz. 2011 yılında hayata geçirdiğimiz ve özel sektörde bir ilki temsil eden Kuluçka Merkezi’mizin ilk mezunlarını geçtiğimiz Haziran ayında verdik. Kuluçka Merkezi’mizdeki yeni girişimci adaylarının da geleceğin başarılı işletmeleri, dev şirketleri olacağına inanıyoruz. Bu kapsamda, Kuluçka Merkezi, bir teknoloji üssü olmasının yanında, geleceğin güçlü yatırımcılarının ve başarılı girişimcilerinin de yetiştiği bir çatı olarak şirketimiz için de büyük önem taşımaktadır” dedi.

AveaLabs Kuluçka Merkezi hakkında: 

AveaLabs’in çatısı altında bulunan AveaLabs Kuluçka Merkezi’nde ürün geliştirmek ve olgunlaştırmak isteyen girişimci şirketlere Avea’nın modern ofis olanakları, iletişim desteği ve test laboratuvarlarına erişim imkânlarıyla donatılmış altyapısı sunuluyor. Şirketler ürünlerini geliştirirken teknik ve ticari ekiplerden mentörlük desteği alıyor. Merkezde bugüne kadar 5 farklı şirkete 9 proje üzerinde çalışma ve bunları geliştirerek hayata geçirme fırsatını sunuldu. Bu beş firma Linxa, Intellica, Havooz, Bayt ve Crenno olup birçok proje hayata geçirildi. Bu projelerin çoğu, Türkiye’de “ilk” olma özelliği taşıyarak; canlı sistemlerde de kullanılmaya başladı.


Örneğin, Google, Amazon ve Facebook gibi dünya devi firmaların kullandığı yüksek çapta veri işleme kapasitesine sahip Hadoop teknolojisi, Kuluçka Merkezimizde, Havooz şirketi tarafından Türkiye`de ilk kez yerli kaynak kullanarak geliştirdi.


Ayrıca, bir diğer Kuluçka Merkezi firması Intellica ile “Complex Event Processing” (karmaşık olay işleme) platformuyla kampanya yönetiminin etkin bir hale getiren bir ürün geliştirdi. Firma bu ürünün başta bankalar olmak üzere, pek çok farklı sektörlere satışını gerçekleştirdi. Intellica ayrıca yurt dışındaki mobil operatörlere de açıldı.


Buna ek olarak, Linxa firması tarafından Kuluçka Merkezi’nde geliştirilen bir diğer uygulama ile uluslararası trafik rotalama ürünlerinin optimizasyonu sağlanarak yine önemli bir ilke imza atıldı. Firma ürününün Avea’ya satışını gerçekleştirdikten sonra yurt içi ve dışındaki farklı operatörlerle satış görüşmeleri yapıyor.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI