Bugun...



Hava Seyrüsefer Hizmetlerinde Türkiye - Macaristan İşbirliği...


facebook-paylas
Tarih: 20-12-2013 00:12

Hava Seyrüsefer Hizmetlerinde Türkiye - Macaristan İşbirliği...


Hava Seyrüsefer Hizmetlerinde Türkiye - Macaristan İşbirliği...

Türkiye ile Macaristan arasında  hava seyrüsefer hizmetleri alanında işbirliği mutabakatı imzalandı.


Ankara’da düzenlenen Türkiye – Macaristan İş Forumu kapsamında bir araya gelen DHMİ Genel Müdürlüğü ile Macaristan Hava Seyrüsefer Otoritesi yetkilileri,  işbirliğini geliştirmeye yönelik görüşme yaptılar. Görüşmede DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ateş ve Hava Seyrüsefer Daire Başkanı Mustafa Kılıç ile Macaristan Hava Seyrüsefer Hizmet Sağlayıcısı CEO’su Kornel Szepessy hazır bulundu.


Görüşmede, iki ülke kuruluşları arasında  hava trafik yönetimi alanında işbirliği yapılması konusunda mutabakat sağlandı. Mutabakat metninin imza töreninde konuşan DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, Uluslararası havacılık camiasında  koordinasyon ve işbirliğinin artırılmasına önem verdiklerini belirterek şöyle dedi: 

 

 “Hava Seyrüsefer Hizmetlerinin emniyetli, etkin ve birlikte işlerliğinin (interoperability) geliştirilmesi amacıyla HungaroControl ile Kuruluşumuz arasında bir işbirliği anlaşmasının (Memorandum of Understandig) imzalanmasından duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim.


Karşılıklı güven ve işbirliğine bağlı olacak bu anlaşmada, özellikle vurgulanan Tek Avrupa Seması (Single European Sky) projesinin pan-Avrupa düzeyinde uygulanabilmesine katkı sağlayabilecek önemli hususları kapsandığı düşüncesindeyim.


Hava trafik yönetimi alanında işbirliklerine yönelik girişimleri desteklemeye her zaman hazırız” ifadelerini kullandı.


Türkiye – Macaristan İş Forumu kapsamında yapılan görüşmelerin sonunda DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal ile Macaristan Hava Seyrüsefer Hizmet Sağlayıcısı CEO’su Kornel Szepessy, iki ülkenin işbirliği kapsamında varmış olduğu mutabakat metnini imzaladılar.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI