Bugun...



TRT Müzesi Vagonu Yola Çıktı


facebook-paylas
Tarih: 31-01-2014 23:23

TRT Müzesi Vagonu Yola Çıktı


TRT Müzesi Vagonu Yola Çıktı

"TRT Yayıncılık ve Tarih Müzesi’" olarak yurt içinde ve dışında kullanılmak üzere hazırlanan "TRT Müzesi Vagonu", Ankara Gar`dan uğurlandı.
Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğünün 50. Yıl kutlamaları çerçevesinde "TRT Yayıncılık ve Tarih Müzesi’" olarak yurt içinde ve dışında kullanılmak üzere hazırlanan "TRT Müzesi Vagonu", Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman tarafından Ankara Gar`dan uğurlandı.
Bakan Elvan, Ankara Gar`daki törende yaptığı konuşmada, TRT`nin 50. yılı kutlamalarında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. TRT`nin geçmiş yıllardaki yayınlarından görüntüleri izlediğinde geçmiş yıllara döndüğünü ve çok duygulandığını belirten Elvan, 70`li yılların başında her evde televizyon bulunmadığını, her akşam bütün mahallelilerin televizyon olan komşularının evine gittiğini anlattı. Elvan, TRT`nin o dönemde herkesin hayatının ayrılmaz bir parçası olduğunu ifade etti.
TRT ve TCDD`nin işbirliğiyle gerçekleştirilen TRT Vagonu projesi ile o dönemi bilenlerin yaşadığı duyguları, müzeyi ziyaret eden çocuk ve gençlerin de yaşama imkanı bulacağını belirten Elvan, "Bir anlamda bu vagon geçmişimiz ile bugünümüzü buluşturuyor ve iki dönem arasında bir gönül bağı kuruyor" dedi.
TRT`nin son 11 yılda büyük atılımlar yaptığını anlatan Bakan Elvan, 15 televizyon ve 15 radyo kanal sayısına ulaşmanın önemli bir başarı olduğunu söyledi. TRT`nin en fazla dilde yayın yapan kuruluşlardan biri olduğuna işaret eden Elvan, TRT`nin sosyal ve kültürel hayatın vazgeçilmez bir parçası haline geldiğini ifade etti.
TRT Vagonu
Yayıncılık tarihinin en eski mikrofonlarından bugünün sanal stüdyolarına, tarihi giysilerden Atatürk’ün kullandığı mikrofonlara, radyo tiyatrolarından tarihi filmlerde kullanılan oklara kadar birçok objenin yer aldığı TRT Müzesi Vagonu; dört yıllık bir çalışmanın sonucu hazırlandı.
Türkiye’nin ilk radyo yayınlarının başladığı 1927`den itibaren Türkiye`nin yayıncılık ve toplumsal alanda geçirdiği her türlü teknolojik, sosyolojik, ekonomik ve kültürel gelişmenin bugüne ve sonraki nesillere taşınması amacıyla hazırlanan TRT Müzesi Vagonu 3- 7 Şubat 2014 tarihleri arasında İzmir/ Alsancak Gar`da vatandaşların ziyaretine açılacak.
Türkiye radyoları ve ekranlarından sesler, renkler ve anılarla yola çıkan "TRT Müzesi Vagonu"nun yolculuğu, 14 Mayıs’a kadar devam edecek ve TRT Müzesi Vagonu"nun yolculuğu 14 Mayıs’a kadar devam edecek ve vagon, 20 ilde vatandaşların ziyaretine açılacak.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

YUKARI YUKARI