Bugun...



"Tel Aviv Seferleri Sivil Havacılıkla Alakalı"


facebook-paylas
Tarih: 24-07-2014 20:49



Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil: Tel Aviv Seferleri Sivil Havacılıkla Alakalı"

ISPARTA (CİHAN)- Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, THY`nin İstanbul-Tel Aviv seferlerinin durdurulmasının Gazze ile alakalı olmadığını, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile alakalı bir konu olduğunu söyledi.

Kotil, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası`nın(ITSO) davetlisi olarak Isparta`ya geldi. Ispartalı iş adamlarının İstanbul seferlerinin sabah gidiş, akşam dönüş isteklerinin artmasıyla ITSO, THY Genel Müdürü Temel Kotil`i Isparta`ya davet etti. İlk olarak Vali Vahdettin Özkan`ı makamında ziyaret eden Kotil, burada basın mensuplarının sorularını cevapladı.

``TEL AVİV SEFERLERİ SİVİL HAVACILIĞA BAĞLI``

THY`nin İstanbul- Tel Aviv seferlerinin durdurulmasında ikinci 24 saate girildiğini söyleyen Kotil, Gazze`de yaşanan durumun üzücü olduğunu ancak seferlerin durmasının bununla bir ilgisinin olmadığını söyledi. Kotil, sözlerini şöyle tamamladı: ``Tel Aviv konusunda bütün dünya seferleri kesti. Takip ettiyseniz birçok grup bunu yaptı. ABD`deki hava yolları da yaptı. Tabii Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü eksenli gidiyoruz. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü`nün bu konudaki talimatları ile gideriz. Şu anda yine kesik. İkinci 24 saat içerisindeyiz. Bundan sonra ne olacağını ben bilemem. Gazze`deki duruma üzüntümün çok olduğunu söyleyeyim. Bunun Tel Aviv uçuşları ile bir ilgisi yok ama ordaki duruma herkes gibi biz de vatandaş olarak çok üzülüyoruz.``

``VIP BİZİM KONTROLÜMÜZDE DEĞİL``

THY Genel Müdürü Kotil, Saadet Partisi lideri Mustafa Kamalak ve eşi Zübeyde Kamalak çiftinin 21 Temmuz`da Kıbrıs`ta uçağa alınmaması ile ilgili ise ``VIP salonu bizim kontrolümüzde değil. Uygulamada bir aksaklık olmuş. Üzgünüz. Ama bütün yolcular bizim baştacımızdır. Başta sayın Mustafa Bey olmak üzere.`` şeklinde konuştu.

THY`nin zarar ettiği ve çalışanların maaşlarının krediyle ödediğine dair haberlerin doğru olmadığını anlatan Kotil, ``Biz de aynı gün borsaya KAP`a bildirdik. Borsada bir şirketiz sonuçta. Bu haberin aslı yok. 2002 yılında kar ettik, ondan sonraki her yıl kar ederek geliyoruz. Allah`a şükür bugüne kadar zarar ettiğimiz yılımız yok.`` dedi. CİHAN







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI