Bugun...



Sahibinden Satılık Havalimanı


facebook-paylas
Tarih: 09-08-2013 13:03

Sahibinden Satılık Havalimanı


İspanya`da 1 milyar Euro değer biçilen Ciudad Real Central Havalimanı sadece 31 bin yolcuda kalınca kapatıldı ve 100 milyon euro`ya satışa çıkarıldı.

İspanya`da 1 milyar Euro değer biçilen dünyanın ilk özel uluslararası havalimanına 2011 yılı Aralık ayından bu yana tek bir uçak bile inmedi.
4 kilometreki kalkış pisti, yıllık 47 bin ton kapasiteye sahip kargo tesisleri ve 10 milyon yolcuya hizmet verebilecek bir havalimanı bomboş duruyor.
İspanya`nın La Mancha bölgesinde yapılan Ciudad Real Central Havalimanı, Madrid`in 100 mil güneyinde bulunuyor.
1 milyar euro değer biçilen havalimanı şimdi 100 milyon euro`ya satışa çıkarıldı.
2011 Aralık ayında bu havalimanına uçuşlar durdurulmuştu. Havalimanı yapılırken hedef kitle daha çok kamuya açık havaalanlarında uçmaktan bıkmış zenginlerin özel jetleriydi. Ayrıca ticari uçuşlara da hizmete verecekti.
2008`de inşa edilen ve 2009`da kullanıma açılan havalimanı özellikle Andalucia ve Madrid ağırlıklı yolcuları ağırlıyordu.
Havalimanı beklenen ilgiyi görmezken son ticari uçuş 2011`de Vueling tarafından yapıldı. 6 ay süreyle birkaç özel uçuşa daha evsahipliği yapan havalimanı daha sonra kaderine terkedildi. Havalimanı kullanımda olduğu süre boyunca sadece 31 bin yolcuya hizmet verdi.
Dünyanın en geniş uçağı Airbus A380`in rahat bir iniş yapabilmesi sağlayabilecek bir piste sahip olan havalimanını satın alan kişi ya da kurum belki 1 milyar euroluk bir havalimanını 100 milyon euro`ya kapatmış olacak ama aynı zamanda havalimanının 529 milyon euro`luk borcunu da satın almış olacak.
İspanya "Ciudad Real" gibi boş duran bir hayvalet havalimanına daha sahip. Castellon-Costa Azahar Havalimanı 2011 Mart`ta açılacaktı. 150 milyon euro`ya mal olan havalimanı Haziran 2013`te hizmete girebildi ve şu ana kadar tek bir ticari uçuşa bile evsahipliği yapamadı.
HaberTürk







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

YUKARI YUKARI