Bugun...



Şehit ve Gazi Yakınlarına Ücretsiz Ulaşım


facebook-paylas
Tarih: 05-03-2014 22:43

Şehit ve Gazi Yakınlarına Ücretsiz Ulaşım


Şehit ve Gazi Yakınlarına Ücretsiz Ulaşım

AKP Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, şehit ve gazi yakınlarının şehir içi bütün ulaşımlardan ücretsiz yararlanabileceklerini bildirdi.
Hotar, yaptığı yazılı açıklamada, AKP Sosyal İşler Başkanlığınca yapılan çalışmada yaşlı ve engellilerin seyahatleri sırasında farklı illerde farklı indirimlerden yararlandığının tespit edildiğini belirterek, konuyla ilgili yapılan çalışmaların ve çözüm önerilerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a iletilmesinin ardından Başbakan Erdoğan`ın talimatı ile ilgili bakanlıkla ortak bir çalışma yürütüldüğünü ifade etti.
Çalışma neticesinde hazırlanan "Ücretsiz veya İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliği"nin 4 Mart`ta yürürlüğe girdiğini dile getiren Hotar, uygulamaya ilişkin şunları kaydetti:
"Yaşlı ve engellilerimize yönelik başlattığımız çalışma, yayımlanan yönetmelikle de karşılığını bularak hayata geçirildi. Yaşlılarımız, engellilerimiz ve yakınları yaşadıkları hareket kısıtlılığı nedeniyle mağdur olmakta, toplumun diğer fertlerine göre daha fazla emek ve maliyetle toplumsal hayata katılabilmekte ve özellikle yaşlıların hareket kısıtlılıklarından dolayı ulaşım ve kişi desteğine ihtiyaçları artmaktadır. Bu kişilere gösterilen ayrıcalık, fırsat eşitliğinin sağlanması adına çok önemli bir adımdır. Şehit ve gazi yakınlarımız, şehir içi bütün ulaşımlardan ücretsiz yararlanabilecekler. 65 yaş üstü yaşlılarımız, engellilerimiz, engellilerimize refakat eden bir kişi, şehit yakınları ve gazilerimiz artık ücretsiz seyahat edebilecek. Uygulamaya şehir içinde sefer yapan halk otobüsleri de dahil olacak."







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI