Bugun...



Yeni Uydu Ve Yeni Logo Tanıtımı


facebook-paylas
Tarih: 05-02-2014 18:42

Yeni Uydu Ve Yeni Logo Tanıtımı


Yeni Uydu Ve Yeni Logo Tanıtımı

Türksat yeni haberleşme uydusu ile birlikte yenilenen logosunu tanıttı. Türksat  4A haberleşme uydusu, Teledünya Web ve Türksat’ın  yeni logosu, 04 Şubat 2014 Salı günü İstanbul Çırağan Otel’inde düzenlenen bir programla basın ve kamuoyuna tanıtıldı.
Türksat Genel Müdürü Dr. Özkan Dalbay, programda yaptığı sunumda Türksat 4A uydusu’nun 14 Şubat 2014 Cuma günü uzaya gönderileceğini söyledi. Türksat’ın Türkiye’nin 2023 vizyonuna uygun olarak uydu haberlerini kablo yayıncılığı ve bilişim alanlarında, bölgesinde lider, Dünya’da önde gelen şirketlerden birisi olacağına işaret eden Dr. Dalbay, “Yeni dönemde kurumsal kimliğimizi ve logomuzu yenileyerek, geleceğin Türkiye’sine merhaba diyoruz” dedi.
Tanıtım toplantısında Türksat’ın internet üzerinden sunduğu TV platformu Teledünya Web’ın  Türksat abonelerine verildiği belirtilirken, söz konusu internet ortamında herkese ulaşıtırılabileceği belirtildi. Programa Türksat haberleşme uyduları üzerinden  yayın yapan televizyon kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda medya mensubu da katıldı.
Türksat Genel Müdürü Dr. Dalbay, uydu ve uzay teknolojileri alanındaki çalışmalarla birlikte Türkiye’nin uydu haberleşmesi ve yayıncılık alanında kat ettiği aşamaları anlattı. Dr. Dalbay Türkiye’nin sahip olduğu Türksat 1B, Türksat 1C haberleşme uydularıyla birlikte, halihazırda faaliyette olan Türksat 2A ve Türksat 3A haberleşme uydularının uzaya gönderilişi ve mevcut kapasiteleri hakkında ayrıntılı açıklamalarda bulundu. 
Yeni Kurumsal Kimlik ve LogoTürksat’ın kurumsal kimliği ile birlikte logosunun da yenilendiğini belirten Dr. Dalbay, yeni kimliğin üç temel değer üzerinde yükseleceğini söyledi. Bu üç değerin; teknoloji, bilgi ve iletişim olduğuna işaret eden Dr. Dalbay, “Türksat, hayata ve insana dokunan yeni değerlerle yükselecektir” dedi.


Türksat 4A Uydusu, 14 Şubat 2014’de Uzaya GönderiliyorTürksat Genel Müdürü Dr. Dalbay, Türkiye’nin  yeni uydu kapasite ihtiyacının önemli bölümünü karşılayacak olan Türksat 4A haberleşme uydusunun 14 Şubat 2014 Cuma günü Kazakistan Baykanur’dan uzaya gönderileceğini söyledi. Türksat 4A’nın 2086 Mhz kapasiteli olacağını belirten Dr. Dalbay, söz konusu uydunun Doğu-Batı ve Türkiye kapsama alanına ek olarak Afrika’nın tamamına hizmet verebileceğini söyledi. Türksat 4A, 30 yılı aşkın bir süre aktif olarak çalışacak. Türksat 4A’da yeni bir teknoloji uygulanacak. Ka- bant aracılığıyla kapsama alanlarına küçük daireler şeklinde yayın indirilerek, daha yoğun ve etkin yayın imkanı sağlanacak. Böylece internet erişim maliyetleri de düşecek. Tüksat 4A uydusunda ayrıca yayıncılıkhizmetlerinin yanında askeri amaçlı uydu yayınlarına da imkan verilebilecek. Türkiye’nin Marka Bilinilirliği ArtıyorYeni uydularıyla birlikte Türksat uydularının Dünya üzerindeki kapsama alanlarının gün geçtikçe genişlediğine işaret eden Dr. Dalbay, Türkiye’den yapılan televizyon yayınlarının geniş bir coğrafyaya ulaştığını ve böylece ülkemizin, dilimizin ve kültürümüzün Dünya’ya yayıldığını söyledi. Türk dizileriyle birlikte Türkiye’nin bölgesinde ve Dünya’da bilinirliğinin attığına işaret eden Dr. Dalbay, ‘2019’a kadar Dünya karalarının % 71’ine, Dünya nüfusunun % 91’ine ulaşmayı hedefliyoruz’ dedi.
460 TV Kanalını Uydularımızdan AktarıyoruzTürksat haberleşme uyduları üzerinden 45’i HD, 126’sı yabancı olmak üzere toplamda 460 TV kanalının yayın yaptığına işaret eden Dr. Dalbay, “2023’de Dünya’nın önde gelen ilk 10 uydu operatörü olma noktasında çalışıyoruz’ dedi.
KKTC e-Devlet HizmetiTürksat’ın bilişim alanındaki faaliyetleri arasında e-Devlet Kapısı hizmetinin büyük önem arz ettiğini belirten Genel Müdür Dr. Dalbay, ‘Türkiye’de kurup, işlettiğimiz e-Devlet Kapısı’nın bir benzerini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde uyguluyoruz. Bu hizmetmizi 2015 yılında tamamlayacağız’ dedi.
Uydu Üretim ProgramıTürksat’ın Türksat 4A ve Türksat 4B haberleşme uydularının ardından, Türksat 5A uydusunun % 25 oranında yerli kaynaklarla üretileceği belirtildi. Türksat 6A haberleşme uydusu ise, Ankara Kazan’da yeralan TAI tesislerinde üretilecek. Türksat 7A ve Türksat 7B haberleşme uyduları da tamamen yerli kaynaklarla Türkiye’de üretilecek.
Teledünya Web TanıtıldıTürksat tanıtım toplantısında ayrıcay, Türksat A.Ş.’nin internet üzerinden sunduğu yeni TV platformu olan Teledünya Web’in uygulamalı tanıtımını yapan Genel Müdürümüz Dr. Dalbay, Teledünya Web hizmetinin, dijital kablo platformu üzerinde bağımsız olarak internetin olduğu her yere ulaştırılabileceğinin altını çizdi.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

YUKARI YUKARI