Bugun...



TANAP planlanandan önce bitebilir


facebook-paylas
Tarih: 15-03-2016 20:46

TANAP planlanandan önce bitebilir


Cumhurbaşkanı RecepTayyip Erdoğan, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) projesinde çalışmaların öngörülen planlamaya uygun şekilde ilerlediğini ve belirlenen süreden önce tamamlanması için çalıştıklarını söyledi.

5. Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısı için Ankara`ya gelen Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev ile basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı RecepTayyip Erdoğan, toplantıda enerji, ulaştırma, savunma ve askeri işbirliği ile ikili ticaret konularını ele aldıklarını söyledi.

Azerbaycan ile Türkiye`nin geliştirdiği en önemli projenin TANAP projesi olduğunu ifade eden Erdoğan, "TANAP`ta çalışmalar öngörülen planlamaya uygun şekilde hızla ilerliyor. Projenin planlanan süreden önce tamamlanması için çalışıyoruz. Güney gaz koridoru konusunda da tüm paydaşlarla koordinasyon halindeyiz" dedi.

Avrupa`nın Rusya`ya bağımlılığını azaltması, Türkiye`nin her yıl hızla artan doğalgaz talebinin karşılanması açısından kritik öneme sahip olan ve Azeri Şah Deniz sahasındaki gazı Avrupa`ya taşıyacak 10 milyar dolarlık TANAP`ın temeli Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan cumhurbaşkanlarının katıldığı törenle 17 Mart 2015`te Kars`ta atılmıştı.

İki ülkenin ticari ilişkilerinin düşen petrol fiyatları ve küresel gelişmeler nedeniyle 2015`te ivme kaybettiğini belirten Erdoğan bu ilişkileri geliştirmek istediklerini ifade ederken, bugünkü toplantıda savunma sanayide "somut bazı adımlar atılmasını" kararlaştırdıklarını söyledi ancak detay vermedi.

Erdoğan aslında Bakü`de yapılması öngörülen toplantının Ankara saldırısı nedeniyle Aliyev`in önerisi ile Ankara`da yapılması nedeniyle Aliyev`e gösterdikleri dayanışma için teşekkür de Aliyev de konuşmasında Ankara`daki saldırıyı kınadığını ifade etti.

Deniz Haber Ajansı







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI