Bugun...



Bakan Elvan, Öğrencilere Tablet Dağıttı


facebook-paylas
Tarih: 10-03-2014 23:14

Bakan Elvan, Öğrencilere Tablet Dağıttı


Bakan Elvan, Öğrencilere Tablet Dağıttı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan Ermenek ilçesindeki programlarının ardından Karaman`a gelen Elvan, ilk olarak İrfan Ataseven Fen Lisesi`ndeki tablet bilgisayar dağıtım programına katıldı.
Burada 3 öğrenciye bilgisayarlarını veren Elvan, Milli Eğitim Bakanlığı`nın tabletlerin satın alımını gerçekleştirdiğini, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı olarak da kendilerinin etkileşimli tahtaları, yazıcıları ve tüm kameraları aldıklarını söyledi. Son ihalede 347 bin etkileşimli tahtayı satın aldıklarını belirten Elvan, ayda yaklaşık 20 bin civarında etkileşimli tahtayı okullara göndermeye başladıklarını dile getirdi. Elvan, tablet bilgisayar kullanımı konusunda öğrencilere tavsiyelerde bulundu. 
Daha sonra Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği`ne geçen Elvan, burada oda üyelerine kentteki yatırımları anlattı. Elvan, Karamanı Konya`ya ve Akdeniz`e bağlayacak olan hızlı tren projesine devam edeceklerini vurgulayarak, şunları kaydetti: "Hızlı tren projesinde sadece demiryolu alt yapısı yok. Bu projeyi de süratle tamamlayacağız. Bu yıl Karaman`ı Mersine ve Adana`ya bağlayan hızlı tren hattı ihale çalışmaları devam ediyor. Kısa süre sonra ihalesine çıkacağız. Bu yaz Karaman`ı Mersin`e ve Adana`ya bağlayan hızlı tren için de kazmayı vuracağız. Bu sadece yolcu taşımacılığı açısından önem arz etmiyor. Aynı zamanda da yük taşımacılığı açısından da büyük önem arz ediyor. Hızlı tren hattı yük taşımacılığı için de kullanılacak. Aynen bölünmüş yollar gibi duble çift tren hattı olacak. Dolayısıyla hem yük amaçlı, hem yolcu amaçlı kullanma imkanımız olacak." 
İstikrarsızlık Türkiye`de İşsizler Ordusunu Oluşturur
İstikrarsızlığın Türkiye`de işsizler ordusunun oluşmasına neden olacağını anlatan Elvan, "İstikrar son derece önemli. Son aylarda hem içeriden hem de dışaridan Türkiye`nin istikrarını bozmaya çalışan kesimler olduğunu görüyoruz. Bunlara hiç aldırmayınız. Sizin desteğiniz sürdüğü müddetçe biz inşallah Türkiye`yi büyütmeye, güçlendirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.
Elvan, Karaman Ticaret ve sanayi Odası`nı ziyaretinde ise "K" yetki belgesiyle ilgili yaptıkları değişikliğin Meclis`ten geçtiğini, Cumhurbaşkanlığınca da onaylandığını hatırlattı. Artık bu tür konularda sıkıntı yaşanmayacağını aktaran Elvan, "Bir hafta on gün içinde bu sorunu çözeriz diye düşünüyorum. `K` belgelerine yönelik bazı şikayetler söz konusu. Bakanlık olarak tarafları çağırıp, görüşme yapacağız. Rahatsızlıkları ortadan kaldıracak bir mekanizma kurabileceğimizi düşünüyorum" dedi.
Bakan Elvan, Avea`nın Karaman`a 200 kişinin çalışacağı bir çağrı merkezi açacağı müjdesini de verdi.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI