Bugun...



"Yavuz Sultan Selim Köprüsü 2015`te Bitecek"


facebook-paylas
Tarih: 15-12-2013 23:49



"Yavuz Sultan Selim Köprüsü 2015`te Bitecek"

Antalya’nın Manavgat ilçesindeki toplu açılış törenine katılan Başbakan Erdoğan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü`nün 2015`te biteceğini söyledi.
“Biz istismar üzerine, korku üzerine siyaset yapmıyoruz”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz istismar üzerine, korku üzerine siyaset yapmıyoruz. Bizim siyasetimiz, hizmet siyaseti. Bizler bu büyük milletin, bu büyük vatanın çok daha iyi yerlere gelmesi için çalışıyoruz. Bizim rüyalarımızı, bizim hayallerimizi, bölgesinde ve dünyada güçlü bir Türkiye süslüyor. Pısırık, gölgesinden bile korkan, küçücük dünyasında, ürkek bir Türkiye bize yakışmaz" dedi.
Erdoğan, Manavgat ilçesindeki toplu açılış töreninde, 68 milyon lira tutarındaki 21 eserin açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek, hayırlı olması temennisinde bulundu.
Yatırım ve hizmetlerin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Başbakan Erdoğan, "Bugün Manavgat tarihi bir gün yaşıyor. Antalya`nın en büyük ilçesi olan, tarihi Malazgirt kadar olan eski Manavgat, bugüne kazandırdığımız yatırımlarla, yapacağımız yeni yatırımlarla inanıyorum ki çok daha iyi yerlere gelecektir" dedi.
Manavgat`ın daha iyisini hak ettiğini dile getiren Başbakan Erdoğan, ilçenin çok daha büyük, ideallere ve projelere layık olduğunu dile getirdi.
Erdoğan, şöyle devam etti:
"Biz istismar üzerine, korku üzerine siyaset yapmıyoruz. Bizim siyasetimiz, hizmet siyaseti. Bizler bu büyük milletin, bu büyük vatanın çok daha iyi yerlere gelmesi için çalışıyoruz. Bizim rüyalarımızı, bizim hayallerimizi, bölgesinde ve dünyada güçlü bir Türkiye süslüyor. Pısırık, gölgesinden bile korkan, küçücük dünyasında ürkek bir Türkiye bize yakışmaz. Her alanda kendini aşan, rekorlar kıran, işte en son, son çeyrekte dört dörtlük bir büyüme. Bu yıl 9 aylık büyüme oranına bakıyoruz, elhamdülillah yüzde 4`lük bir büyüme. Türkiye için gece gündüz demeden çalışıyoruz, çalışacağız. Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkâr olmaya geldik."
Başbakan Erdoğan, 11 yıllık iktidarları boyunca inançlarını yitirmeden, cesaretlerini kaybetmeden, hiçbir engele takılmadan, ülkenin dört bir yanına hizmet götürdüklerini vurgulayarak, "Hani Âşık Veysel diyor ya `uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece.` Gideceğiz, gündüz gece. Biz milletimizin karşısına içi boş sloganlarla değil hizmetlerimizle, eserlerimizle çıktık" dedi.
“YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ 2015`TE BİTECEK”
İstanbul`da 153 yıllık bir rüyayı, boğazın 62 metre derinliğinde hayata geçirdiklerini vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Marmaray`ı inşa ettik. Artık oradan YHT geçiyor. 14 kilometre uzunluğunda böyle bir metroyu denizin dibinde 62 metre derinliğinde, dünyada bu evsafta adeta ilkler arasında" dedi.
Projeyi kendilerinin hayata geçirdiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:
"Bunu biz yaptık. 153 yıl önce ecdadımız hayalini kurmuştu ama kimse yapamadı, bize nasip oldu, biz yaptık. Siz bize inandınız, biz sizden, Allah`tan gücümüzü aldık ve bu işi başardık. Bitmedi, onun güneyinde yine şimdi yine çift tüp, bu da otomobiller için, 2015`te de onu açacağız. İki tane köprü var biliyorsunuz, şimdi üçüncü köprüyü hazırlıyoruz. Yavuz Sultan Selim Köprüsü o da 2015`te bitecek. Şu anda boğazın iki tarafında kuleleri yükseldi, yaklaşık 125-130 metreye ulaştı. Devamlı yükseliyor. Asma köprünün üçüncüsü ama bu farklı olacak. Dört şerit gidiş ve geliş. Ortadan da raylı sistem. Niye? Çünkü bu millete, Türk Milletine bu yakışır, bunu gerçekleştireceğiz ve lafını değil, uygulamasını 2015`te o da bitecek."
"Bugüne kadar gelenler acaba bu adımları niye atamadılar, niye onlar bunları yapamadılar" diye soran Başbakan Erdoğan, "Bakın biz büyükşehir dedik, CHP `olmaz` dedi. Niye? Çünkü bunlar büyükşehir nedir anlamazlar, bilmezler" ifadesini kullandı.
“BU DERELERİN HALİ NE?”
Alana gelirken dereler gördüğünü ve üzüldüğünü anlatan Başbakan Erdoğan, "Bunların hali ne Allah aşkına? Böyle dere mi olur? Pislikten geçilmiyor, burası mikrop dağıtıyor. İşte onun için büyükşehir dedik" değerlendirmesini yaptı.
Büyükşehirle imar bütünlüğünün sağlanmasının yanında bütün mülki sınıra hizmet götürüleceğini belirten Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından geldiğini hatırlattı. Erdoğan, şunları dedi:
"Biz İstanbul`u da yine CHP`li belediyeden almıştık, İstanbul çöpten geçilmiyordu, susuzluktan geçilmiyordu, hava kirliliğinden geçilmiyordu. Ama bunları evelallah başardık ve o günden bugüne İstanbullu artık bizim hizmetimizin karşılığını bize veriyor, `biz sizden memnunuz` diyor. Onun için `yola devam` diyor. Ben diyorum ki bunu Antalya`da da bunu Antalya`nın tamamında gösterelim, hem yerelde hem merkezi yönetimde gösterelim. El ele verelim. Omuz omuza verilim. Turizmin Türkiye`de üçte birini Antalya çekiyor. Antalya yaklaşık bu yıl 13 milyon turist çekecek. Bunun çoğunu Manavgat çekiyor, onun için Manavgat`ın altyapısı, üst yapısı ile daha güzel olması lazım. Kararlı bir şekilde geleceğe yürüyoruz, yürüyeceğiz. Bize oy vermiş, vermemiş önemli değil. Eski defterleri karıştırmıyoruz, biz şimdi geleceğe bakıyoruz. İnsana insan olduğu için hizmet ediyoruz. Türküyle, Kürdüyle, Romanıyla, Çerkeziyle, Arnavutuyla, Boşnağıyla ne olursa olsun, insanı sadece insan olduğu için, yaratılanı Yaradan`dan ötürü seviyoruz, bizim farkımız bu."
“NİYE BÖYLE EZA, CEFA ÇEKTİRDİNİZ BU YAVRULARA?”
Başbakan Erdoğan geçmişte başörtülü kızların okula gidişlerinin engellediğini belirterek, imam hatipli, meslek liseli, düz liseli diye ayırıldığını, meslek liseli üniversiteye gidemesin diye katsayı düzenlemesine gidildiğini belirtti. Katsayının ve başörtüsünün önündeki engellerin kalktığını hatırlatan Erdoğan, "Türkiye parçalandı mı, bölündü mü? Peki, niye böyle eza, cefa çektirdiniz bu yavrulara, nedir bu çekilen çile, yazık değil mi, bunlar, bu milletin evladı değil miydi" diye sordu.
"Kardeşlerim 15 yılımızı yediler, 15 yılımızı" ifadesini kullanan Erdoğan, şimdi karanlıkların geride kaldığı yeni bir döneme girildiğini söyledi. Erdoğan, "Şimdi aydınlık dönem önümüzde onun için ileri gidiyoruz. Önceliğimiz, bizim kırmızı çizgilerimiz hizmettir, hizmet. Bu millete efendilik yok, hizmetkâr olmak var" değerlendirmesinde bulundu.
Erdoğan, yola çıkarken, tek millet dediklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:
"Bunun içinde Türkü, Kürd`ü, Lazı, Çerkezi, Abazası var hepsi var, 36 etnik unsur var. Tek bayrak dedik. Bayrağımızın rengi şehit kanıdır, hilalimiz bağımsızlığımızın ifadesidir, yıldızımız şehidimizin sembolüdür. Onun için ne diyor şair? `Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır`. Kardeşlerim, 780 bin kilometrekareyle bu vatan toprakları Türkiye Cumhuriyeti`nin vatan topraklarıdır, bunun üzerinde kimse bir operasyon yapamaz, kimse bir ameliyata giremez, girdiği anda bu milleti bulur, bizi bulur.
Türkiye`nin batısında bayrağımızı sallandır, Hakkâri’ye gidince bayrağı cebine koy. Kim bu? CHP. Bunlar bu, bunlar bu... Bunlardan, bu ülkeye hizmet olur mu? Olmaz. Ben Manavgat`ın, Antalya`nın hassasiyetlerini, görüşlerini, kaygılarını çok iyi biliyorum. Çünkü biz alanda siyaset yapıyoruz, kapalı kapılar ardında değil. Biz milletin içindeyiz, sizlerin arasındayız. Kardeşlerim, Manavgatlı kardeşimin düşüncesi, kaygısı neyse biz aynı kaygıyı taşıyoruz. Bu milletin özünde ne varsa, mayasında ne varsa bizim anlayışımızda da o var. Durmak yok, yola devam. Bizim çizgilerimiz, milletimizin çizgisidir ve biz bu görüşlerden sapmadık, bundan sonra da sapmayacağız."
“ŞİMDİ IMF`YE BORÇ VERECEĞİZ”
Manavgatlılardan müsterih olmalarını, gönüllerini hoş tutmalarını isteyen Erdoğan, "Onu üzecek, onun başını öne eğdirecek hiçbir işe girişmeyiz. Sevgili kardeşlerim, sevgili Manavgatlılar, Türkiye genelinde olsun, şehirlerimizde, ilçelerimizde olsun, proje, hizmet ve vizyon siyaseti üretemeyenler maalesef çamur atma siyaseti üretiyorlar. İstismar ve korku siyaseti üretiyorlar. Bu şekilde ayakta kalmanın mücadelesini veriyorlar. Geçmişte iktidar oldukları, iktidarın ortağı oldukları dönemde hiçbir eser ortaya koyamayanlar, beş yıllık süreleri olmasına rağmen, 3 yılda, 3,5 yılda hükümeti bırakıp kaçanlar, meydanlara hangi yüzle çıkıyorlar? Bunlar Türkiye`ye çok ağır bedeller ödettiler" diye konuştu.
Kendilerinden önceki DSP, MHP, ANAP iktidarın 23,5 milyar dolar IMF borcu bıraktığını, AK Parti iktidarlarının ise borcu ödeyerek 14 Mayıs`ta sıfırladığını ve Türkiye`nin artık IMF`ye borcu kalmadığını vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:
"Şimdi IMF bizden borç istedi, 5 milyar dolar. Biz şimdi IMF`ye borç vereceğiz. Veren el, alan elden üstündür, hayırlıdır. Merkez Bankamız bizim milli bankamız değil mi? Hani bunlar milliyetçi ya, cumhuriyetçi ya... Peki, bize nasıl bıraktınız bunu, 27,5 milyar dolarla. Kardeşlerim şu anda Merkez Bankamızın rezervi ne oldu biliyor musunuz? 135 milyar 627 milyon dolar oldu. Nereden nereye, bire 5 artış. Yolsuzlukların hortumunu kestik, artık milletimin cebine akıyor. Üniversite öğrencilerimize bunlar 45 lira burs veriyorlardı, biz beslenme yardımıyla beraber 480 lira yardım ediyoruz, burs veriyoruz. Biz buyuz. Şu ana kadar yaptığımız okulların sayısı hamdolsun derslik olarak 205 bini buldu. Sıraların üzerinde ücretsiz olarak kitaplarımızı buluyor muyuz? Niye bizden öncekiler vermiyordu?”
Geçmişte hastanelere giden vatandaşın, doktorun reçeteye yazdığı ilaçları alamadığını dile getiren Erdoğan, ancak şimdi vatandaşın istediği eczaneden ilaçları rahatlıkla temin edebildiğini belirtti.
“ONLAR LAF ÜRETİR, BİZ İŞ ÜRETİRİZ”
"Alanya-Antalya duble yolunun iktidarları dönemine kadar yapılamadığını söyleyen Erdoğan, `Biz yaptık, daha da iyilerini yapacağız" dedi.
Antalya Havalimanı`nı yeni pist, yeni terminal binasıyla genişlettiklerini anlatan Erdoğan, "Bir taraftan Gazipaşa. Kardeşlerim biz buyuz, onlar laf üretir, biz iş üretiriz. İnşallah şimdi Antalya bir şehir hastanesiyle de buluşacak. Bunu da yapacağız. Dünya çok hızlı değişiyor, Türkiye çok hızlı değişiyor. İdeolojik saplantılarla, söylentilerle, korku ve istismarla siyaset yapılmaz. O dönemler geride kaldı. Önemli olan proje ve uygulama, önemli olan gelecek hedefi, eser siyaseti. Bir dünya kenti olan Antalya, bütün dünyada tanınan Manavgat artık içine kapanan değil, dünyaya açılan bir vizyona, böyle bir hayal ve hedefe sahip olmalıdır" diye konuştu.
“TÜRKİYE`NİN NASIL SIÇRAYACAĞINI ANLATMAYA ARTIK KELİMELER YETMEZ”
Manavgat`a 11 yılda birçok hizmet kazandırdıklarını dile getiren Erdoğan, "Antalya ile koordineli bir biçimde Manavgat`a çok daha fazlasını inşallah, öncelikle kazandırmaya devam edeceğiz. Türkiye`de istikrarı muhafazaya devam edeceğiz. Çözüm sürecini daha ileriye götüreceğiz. İnşallah şu terör belasını sıfırladığımız anda, Türkiye`nin nasıl sıçrayacağını anlatmaya artık kelimeler yetmez" dedi.
Ulaştırma, Habercilik ve Denizcilik Bakanlığının, Antalya ve Alanya arasında bir otoban projesi çalışması olduğunu bildiren Erdoğan, "Dağları delerek, tünelleri geçerek, güvenli ve hızlı bir şekilde nasıl Türkiye`yi bir yandan bir diğer yana ulaşımda, kolay hale getirdiysek, nasıl Ankara-Eskişehir, Eskişehir-İstanbul, Ankara-Konya, Konya-Eskişehir nasıl ki buralarda yüksek hızlı trenleri yaptıysak, inşallah ülkemizin her yerinde de demir ağlarla Türkiye`yi öreceğiz" dedi.

Törene, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları ve Antalya Milletvekilleri Mevlüt Çavuşoğlu, Menderes Türel, Antalya Valisi Sebahattin Öztürk de katıldı.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI