Bugun...



Dünya’nın Etrafını Günde 14 Kez Dolanıyoruz


facebook-paylas
Tarih: 18-12-2013 00:35

Dünya’nın Etrafını Günde 14 Kez Dolanıyoruz


Dünya’nın Etrafını Günde 14 Kez Dolanıyoruz

İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı İstanbulkart Satış Bayileri ile İETT`yi biraraya getiren yemekte yaptığı konuşmada İETT`nin dünya’nın etrafını günde 14 kez dolandığını söyledi.
Toplu ulaşımda İstanbul’daki yolcuların seyahatini kolaylaştıran İstanbulkart’ın satış bayileri İETT yöneticileriyle, yemekli bayi buluşmasında bir araya geldi.
Vatandaş memnuniyetini daha üst noktalara çıkartmak isteyen İETT Genel Müdürlüğü, İstanbulkart’ın satış bayileri ile İBB Topkapı Sosyal Tesisler ‘de bir araya geldi. 11 ve 12 Aralık 2013 tarihlerinde gerçekleşen bayi buluşmasına bayiler yoğun ilgi gösterirken, düzenlenen toplantıya;  İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, İETT Genel Müdür Yardımcıları Mümin Kahveci, Dr. Hasan Özçelik ve Dr. Maşuk Mete, İETT Genel Koordinatörü Alaeddin Şahin, Daire Başkanları, birim müdürleri ile İstanbulkart’ın İstanbul genelindeki bayileri katıldı.



İETT kalite standartlarında çalışan bir kamu kurumu

Toplantıda bir konuşma yapan İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, otobüs işletmeciliğini bir bütün halinde düşündüklerini ifade ederek, vatandaş memnuniyetini üst noktalara çıkartacak bir anlayışla çalıştıklarını dile getirdi. İETT’nin kalite standartlarında çalışan bir kamu kurumu olduğunu ve bunu da belgelendirdiklerini kaydeden Baraçlı, “Dünya’nın etrafını günde 14 kez dolanıyoruz. Filo Yönetim Merkezi’miz var. Bunun yanı sıra; hat amirlerimiz, hareket şeflerimiz, peron amirlerimiz, şoförlerimiz vatandaşın toplu ulaşım hizmetini karşılamak için gece gündüz demeden hizmet ediyorlar. İstanbul genelinde 11 bin 514 tane durağımız var. Avrupa standartlarının da üzerinde bin 705 tane yeni otobüsü İstanbulluların hizmetine sunduk. Bu otobüslerimiz; engelli erişimine uygun, Euro 5 motorlu, karbon emisyonları düşük, çevreye duyarlı, iç ve dış bölümleri kameralarla takip edilebilen özelliklere sahip. Uluslararası arenada bir çok ödül alan metrobüs projemiz ise Beylikdüzü-Söğütlüçeşme arasında 505 araçla, 7 hatta 24 saat hizmet veriyor.” dedi.
Özel sektör mantığı ile çalışıyoruz
Özel sektör mantığında İETT’nin faaliyetlerimizi yerine getirdiğini belirten Baraçlı, “Hizmet kalitemizin standartlarını uluslararası standartların üzerine çıkartabilecek bir anlayışla faaliyetlerimizi yerine getiriyoruz. Bunları yaparken bizim hizmet standardımızı da yakalamamız gerekiyor. Uluslararası kuruluşlar tarafından belgelendirilmiş belgelerimiz var. Aldığımız kalite belgeleriyle belirlenmiş kalite standartlarında çalışan bir kamu kurumuyuz. Son aldığımız bin 705 yeni otobüsün hepsi akıllı otobüsler. Bu akıllı otobüslerde araç bilgisayarı yer alıyor. GPS ve GPRS ile tüm sistem takip ediliyor. Araç içi kameralar ile 7 gün 24 saat kayıt alıyoruz. Aynı zamanda araçların tüm hareketleri akıllı duraklara aktarılıyor. Buradan da vatandaşlarımız bulunduğu duraktan yâda akıllı telefonlarından binecekleri otobüsün anlık bilgilerini anında görebiliyorlar.” Şeklinde konuştu.
Kendi enerjisini üretebilen bir İETT’yi oluşturmak istiyoruz
Daha iyiye ulaşmak için sadece yurt içinde değil yurt dışındaki firmalarla da kıyaslama çalışmaları yaptıklarını dile getiren Baraçlı konuşmasına şöyle devam etti: “Vatandaş odaklı olmak ve paydaş memnuniyetini sağlamak için doğru işi doğru zamanda yapabilmeyi gerçekleştiriyoruz. 2014 yılında elektrikli araçların alımıyla ilgili çalışmalarımızı da yürütüyoruz. Kendi enerjisini kendi üretebilen bir yeşil garaj projemizi 2014 yılında gerçekleştireceğiz. Hedefimiz çevreye duyarlı aynı zamanda da kendi enerjisini üretebilen bir İETT’yi oluşturmak istiyoruz.”
İstanbulkartı yaygınlaştırıyoruz
İstanbul genelinde 12 milyon adet İstanbulkart sahibi vatandaşın olduğunu kaydeden Baraçlı, söz konusu kartların İstanbul’daki toplu ulaşım araçlarının hepsinde geçtiğini sadece minibüslerde geçmediğini, minibüslerde de geçmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi.  İstanbulkartın toplu ulaşımın dışında İSPARK’da, Sağlık AŞ’ye bağlı tuvaletlerde kullanıldığını belirten Baraçlı, “İstanbulkart’ın toplu ulaşım haricinde daha da yaygınlaştırılması için büyükşehir belediyesi ile yürüttüğümüz projeler var. 60 bin öğrencinin İstanbulkartını kayıt esnasında dağıttık. Bu uygulamamızda öğrencilerin memnuniyetini  bir üst seviyeye çıkarttı. Kart yönetim merkezimiz başbakanlık özürlüler idaresiyle, içişleri bakanlığı ile milli eğitim bakanlığı ile YÖK ile entegrasyon halinde olup karşılıklı bilgi alış verişi yapıyoruz. Online başvuru yapan vatandaşlarımızın kartlarını evlerine ulaştırıyoruz. Böylece memnuniyet bir üst seviyeye çıkmış oluyor. Bu da bizi geleceğe taşıyor.” dedi.
Yenilikleri takip eden bir kurumuz
Yenilikleri takip eden bir kurum olduklarını ifade eden Baraçlı, vatandaşa kolaylık sağlamak için projeler ürettiklerini ve bu projelerin bir çok ödül aldığını söyledi. Artık akıllı cep telefonların akıllı durak haline geldiğini kaydeden Baraçlı, “Mobiett uygulamamız var. Eviniz hangi durağa yakınsa, o durağın bilgilerini ve durağa gelen otobüsün bilgilerini evinizden çıkmadan öğreniyorsunuz. Yeni aldığımız otobüslerde ise internet ve cep telefonu şarj aparatları mevcut. Aynı zamanda bisiklet sever vatandaşlarımızı da düşündük ve onlar için de bisiklet aparatlı otobüsleri devreye aldık. Duraklara erişilebilirlikle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Engelli memnuniyetini sağlamak için engelli koordinatörlüğü kurduk. Engelli memnuniyetini her geçen gün artırıyoruz. Engellilerimiz için 3n. iett.gov.tr adresini faaliyete aldık. Etkin bir internet sayfamız var. Vatandaş memnuniyetini ön planda tutan bir yönetim anlayışımız var. En yaratıcı çağrı merkezi uygulaması ödülünü aldık. Yolcu memnuniyeti çalışmalarımız var.” diye konuştu.
Müşteri odaklı ve hizmet odaklı bir anlayışı benimsediklerini dile getiren Baraçlı, bayilerle yapılan buluşmaların devam edeceğini sözlerine ekledi.
İETT geleneği olan bir kurum
Bayi buluşmasında konuşan İETT Genel Müdür Yardımcısı Mümin Kahveci ise İETT’nin geleneği çok gelişmiş bir kurum olduğuna vurgu yaparak, “İETT çok güçlü bir kurum. 142 yıldır 7 gün 24 saat İstanbul sokaklarında sizlere hizmet vermektedir. Sizlerde bu kurumun bir parçasısınız. İstanbulkart, İstanbul genelindeki tüm toplu ulaşımda otobüste, metrobüste, metroda, tramvayda, deniz taşımacılığında, finikülerde ve teleferikte İstanbuldaki yolcuların seyahatini çok kolaylaştırıyor. Nerdeyse her İstanbullunun cebinde bir tane kartımız var. Böylece İstanbulluların hayatında İETT olarak yer edindik.” dedi.
Bayilerimiz hizmetin gülen yüzü
Son olarak da İETT Genel Müdür Yardımcılarından Dr. Hasan Özçelik bayilere yönelik bir konuşma gerçekleştirdi. 2 bin civarında istanbulkart bayisinin bulunduğunu kaydeden Özçelik, “Sizlerle birlikte hizmet veriyoruz. Sizler hizmetin görünen ve gülen yüzüsünüz. Hepimizin ortak paydası İstanbul halkı. Onlar sizlerle muhattap oluyor ve hep birlikte hizmet sunuyoruz. Sizler aynı zamanda İETT’nin hem çözüm ortağı hem de paydaşısınız. Sizler de ekibin bir parçasısınız. Daha kaliteli hizmeti sunmak için birlikte yola çıktık” diyerek sözlerini noktaladı.
2013 yılı bayilerle buluşma toplantısının sonunda bayilerin görüş ve önerileri alındı. Bayiler böylesine önemli bir organizasyonda bir araya gelmelerinin çok önemli olduğunu ve çözümün bir parçası olmalarının kendileri açısından mutluluk verici olduğunu dile getirdi.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

YUKARI YUKARI