Bugun...



Türksat ve Kızıl Elektronik Beraber Ürün Geliştirecek


facebook-paylas
Tarih: 25-03-2016 12:48

Türksat ve Kızıl Elektronik Beraber Ürün Geliştirecek


Türksat ve Kızıl Elektronik Beraber Ürün Geliştirecek

Televizyon yayıncılığında teknolojik gelişmeleri yakından takip eden Türksat, uluslararası düzeyde, etkin güvenilir, endüstriyel yerli ürünlerin tasarlanarak, üretiminin gerçekleştirilmesini hedefliyor. Bu kapsamda, Ultra HD 4K test yayınları ile birlikte birçok firmanın yeni Ultra HD 4K ürünler geliştirmesinde Türksat tarafından teknik destek ve test imkânı sağlanıyor. 

Türksat ve Kızıl Elektronik, uluslararası düzeyde kabul görecek olan ve profesyonel Ultra HD 4K, HD, SD formatlarını destekleyen “encoder” ve “decoder” cihazlarının geliştirilmesine ve üretimine yönelik işbirliği yapmaya karar verdi. Ultra HD 4K teknolojisi alanındaki yenilikler ışığında geliştirilecek olan “encoder” ve “decoder” ürünlerinin, ulusal ve uluslararası pazara girebilmesi ve ithal ürünler ile ülke dışına giden kaynağın ülke içerisinde kalması amacıyla gerçekleşecek işbirliğinin Türkiye’ye ciddi katkılar sağlaması bekleniyor. 

Türksat Genel Müdürü Prof. Dr. Ensar Gül ve Kızıl Elektronik Genel Müdürü  Ali Kızıl tarafından, 24 Mart 2016 tarihinde imzalanan “Modüler Encoder ve Decoder Geliştirme Protokülü” kapsamında üretilecek yerli ürünlerin ülkemize ve yayıncılık sektörüne hizmet etmesi planlanıyor.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI