Bugun...



İzmir Metrosu`nun Deneme Sürüşü Başladı


facebook-paylas
Tarih: 17-07-2014 20:21

İzmir Metrosu`nun Deneme Sürüşü Başladı


İzmir Metrosu`nun Poligon ve Fahrettin Altay Deneme Sürüşü Başladı

İZMİR (CİHAN)- İzmir Büyükşehir Belediyesi, Üçyol–Üçkuyular metro hattının son halkası olan Poligon ve Fahrettin Altay istasyonlarında da sona geldi. Deneme sürüşlerinin başladığı iki istasyonda, aynı zamanda sinyalizasyon ağı, enerji sistemi ve peronların araçlara bağlı ölçümleri gibi çok kapsamlı denemeler de yapılıyor. Yetkililer, yerin üçer kat altına inşa edilen istasyonlar ve tünellerde azami güvenliğin sağlandığını açıkladı.

İzmirspor, Hatay ve Göztepe’den sonra hizmete alınacak Poligon ve Fahrettin Altay istasyonlarıyla birlikte İzmir Metrosu, toplam 20 kilometrelik hat üzerinde 17 istasyonla hizmet vermeye başlayacak. Böylece Bornova Evka-3’ten Fahrettin Altay’a, şehrin doğusundan batısına ortalama yarım saatte kesintisiz ulaşım sağlanacak. Zeminden 19 metre aşağıda inşa edilen Poligon İstasyonu, üç katlı ve dört adet yolcu girişli. İki adet engelli asansörü ve 12 adet yürüyen merdiven mevcut. 22 metre derinlikteki Fahrettin Altay İstasyonu ise üç katlı ve beş adet yolcu girişli olarak yapıldı. Burada da iki adet engelli asansörü ve 13 adet yürüyen merdiven bulunuyor.

Büyükşehir Belediyesi, 5,5 kilometrelik Üçyol-Üçkuyular hattının yapım çalışmalarında, zemin şartları sebebiyle zorlu bir süreç yaşadı. 2011 Mayıs ayında taban betonunun kabarması sebebiyle müşavir firma STFA–SEMALY ortak girişimi tarafından, dünyaca ünlü Hollanda Royal Haskoning DHV firması uzmanları getirildi. Hazırlanan raporlara göre önerilen drenaj iyileştirme çalışmaları, projelendirilerek eksiksiz yerine getirildi. Tünelin statiği açısından da söz konusu güzergâhta mevcut temel betonuna ilave olarak 55 cm. kalınlığında donatılı C40 betonu ve ray döşeme işi sabit sisteme dönüştürüldü. Ayrıca tünel ve istasyonlarda yangın söndürme senaryoları yaptırıldı ve buna uygun projeler uygulandı. Bütün istasyonlarda yangında devreye girecek şekilde uyarı ve havalandırma sistemleri kuruldu. Göztepe İstasyonu’ndaki yangın çıkışları, istasyonların yangın yönetmeliği olan NPFA 130 standartına uygun yapıldı. CİHAN







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI