Bugun...



Boeing, hava kargo trafiğinin yirmi yılda iki kat artacağını tahmin ediyor

BOEING, trafiğin ikiye katlanması ve dünyanın kargo uçağı filosunun yüzde 60 artmasıyla 2041 yılına kadar hava kargo hizmetlerine yönelik güçlü bir talep öngörüyor.

facebook-paylas
Tarih: 12-12-2022 12:54

Boeing, hava kargo trafiğinin yirmi yılda iki kat artacağını tahmin ediyor

Londra merkezli Breaking Travel News gazetesinin haberine göre, BOEING, trafiğin ikiye katlanması ve dünyanın kargo uçağı filosunun yüzde 60 artmasıyla 2041 yılına kadar hava kargo hizmetlerine yönelik güçlü bir talep öngörüyor.

Detaylar Boeing'in 2022 Dünya Hava Kargo Tahmininden (WACF) geliyor.

2022 WACF, dünya kargo filosunun 2041'e kadar büyüme ve yenileme için 2.800 üretim ve dönüştürülmüş kargo uçağı gerektireceğini öngörüyor.

Boeing ticari pazarlama başkanı Darren Hulst. , "Hava kargo pazarı, son iki yıldaki tarihi talebin ardından daha normal bir tempoya dönerken, ekspres ağ büyümesi, gelişen tedarik zinciri stratejileri ve kargo pazarına yeni girenler gibi yapısal faktörler sürekli kargo uçağı talebini artırıyor" dedi. 

"Küresel ulaşım ağında, hava kargo uçakları, yüksek değerli malları genişleyen pazarlarda artan hacimde taşımak için kritik bir kolaylaştırıcı olmaya devam edecek."

2022 WACF ayrıca 2041'e kadar olan kargo piyasasına ilişkin içgörüler sağlar.

Ayrıntılar, yeni ve dönüştürülmüş yük gemileri de dahil olmak üzere tüm yük gemilerinin yüzde 40'ını teslim alan Asya-Pasifik bölgesini içeriyor.

Bu arada, özel kargo uçakları toplam ticari uçak filosunun yüzde sekizini oluşturuyor ve tüm hava kargosunun yarısını taşımaya devam edecek.

Küresel kargo uçağı filosu, önümüzdeki yirmi yılda 1.300 uçak artarak 3.600 jete ulaşacak.







İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DENİZDEN HABERLER Haberleri

YUKARI YUKARI