Bugun...



Kapıkule’de bir günde 7 bin 433 araç yurda giriş yaptı


facebook-paylas
Tarih: 01-08-2013 13:47

Kapıkule’de bir günde 7 bin 433 araç yurda giriş yaptı


EDİRNE (CİHAN)- Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise ikinci büyük sınır kapısı olan Kapıkule’de,

EDİRNE (CİHAN)- Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise ikinci büyük sınır kapısı olan Kapıkule’de, bir gün içerisinde 7 bin 433 araç Türkiye’ye giriş yaptı. Avrupa’nın değişik ülkelerinde yaşayan gurbetçiler, haziran ayının ikinci yarısından itibaren Türkiye’ye gelmeye başladı.

Binlerce gurbetçinin araçlarıyla birlikte yola çıkması ile Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı kara sınır kapılarında rekor düzeyde araç girişi gerçekleşti. Bir anda yola koyulan gurbetçiler, geçmiş yıllarda saatlerce araç kuyruğunda bekledikten sonra yurda giriş yapabiliyordu. Gümrük kapılarının modernize edilmesi ve yetkililerin aldığı tedbirler sayesinde bekleme çilesi ortadan kaldırıldı. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın’ın başında bulunduğu ekibin uygulamaları sayesinde sezonun en yoğun gününde bekleme süresi bir saatin altında gerçekleşti.

Geçtiğimiz pazar günü (28 Temmuz), bütün zamanların en fazla araç girişinin yapıldığı gün oldu. 24 saat içerisinde 7 bin 433 araç yurda giriş yaptı. Son alarak en fazla araç girişi 7 bin 251 araçla 2009 yılında gerçekleşti. Araç geçişinde kırılan rekor, aynı zamanda hızlı geçişte de kırılmış oldu. 7 bin 433 aracın gümrük sahasında işlem bekleme süresi ortalama 47 dakikada gerçekleşti.
CİHAN







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI