Bugun...



ABD Federal İletişim Komisyonu Huawei ve ZTE satışlarını yasakladı

ABD Federal İletişim Komisyonu (FCC), Çin merkezli Huawei ve ZTE'nin Pekin ile gerilimi kötüleştirme riski taşıyan bir hareketle ulusal güvenlik kaygılarını gerekçe göstererek ABD'de ekipman satmasını yasakladı.

facebook-paylas
Tarih: 06-12-2022 13:28

ABD Federal İletişim Komisyonu Huawei ve ZTE satışlarını yasakladı

Londra merkezli Financial Times'ın haberine göre, ABD Federal İletişim Komisyonu (FCC), Çin merkezli Huawei ve ZTE'nin ulusal güvenlik endişelerini gerekçe göstererek Pekin ile gerilimi kötüleştirme riski taşıyan bir hareketle ABD'de ekipman satmasını yasakladı.

FCC, bunun ABD makamlarının telekomünikasyon endüstrisinde 'daha güvenli ve dayanıklı bir tedarik zinciri oluşturmaya' yönelik son çabası olduğunu söyledi.

Bugün yaptığımız eylem, ağlarımıza giren baz istasyonu ekipmanlarını kapsıyor. Evlerimize giren telefonları, kameraları ve WiFi yönlendiricileri kapsar. Pazar yeri için geliştirilmiş, yeniden markalanmış veya "beyaz etiketli" ekipmanı kapsar. Başka bir deyişle, bu yaklaşım kapsamlıdır' dedi FCC başkanı Jessica Rosenworcel.

FCC komisyon üyelerinin oybirliğiyle aldığı karar, ABD Başkanı Joe Biden tarafından çıkarılan 2021 yasasını uyguluyor ve Huawei ve ZTE gibi şirketlere yönelik son yıllarda yoğunlaşan ve ticaret ve teknolojide Washington ile Pekin arasındaki daha geniş çatlakların sembolü haline gelen baskıyı tamamlıyor.







İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DENİZ KAZALARI Haberleri

YUKARI YUKARI