Bugun...



Çin`de Saklanan Türk Piramitleri


facebook-paylas
Tarih: 14-07-2013 22:06

Çin`de Saklanan Türk Piramitleri


Çin`de bulunan Türk yapımı piramitleri Çin Halk Cumhuriyeti tarafından gizleniyor!

Şian şehrinin 100 kilometre yakınında bulunan Çin piramitlerinin, diğer adıyla "Türk piramitlerinin" keşfi konusunda birçok iddia bulunuyor. Bunların arasında en yaygın olanı ise İkinci Dünya Savaşı sırasında Amerikalı pilot James Gaussman`ınHindistan`dan Çin`e uçarken piramitleri gördüğüne dair iddialar olmasına karşın, bu iddiaları doğrulayacak bir kanıt bulunmuyor.

Gaussman`ın iddialarının aslında Trans World Havayolları`nın Uzak Doğu yöneticisi Binbaşı Maurice Shehan`a ait olduğu düşünülüyor.

Keleş, Gaussman`ın bölgedeki piramitleri görmesinin ardından Alman araştırmacı yazar Hartwig HausDorf`un bölgeye gittiğini ve piramitler hakkında birçok materyal topladığını aktardı.

Keleş, Hausdorf`un bu piramitlerde, ön Türklere ait "yazılar ve çok değişik mumyalar olduğunu" söylediğini, ancak bunları delillendiremediği için bilgilerinin kuşkuyla karşılandığını belirtti.

Piramitlerin sayısının irili ufaklı 100 civarında olduğu belirtilirken, söz konusu piramitlerin kime ait olduğu ve içindekiler hakkında kesin bilgi bulunmuyor.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI