Bugun...



Korsan servis, sahte plakayla askeri personel taşırken yakalandı


facebook-paylas
Tarih: 02-08-2013 09:13

Korsan servis, sahte plakayla askeri personel taşırken yakalandı


BURSA (CİHAN)- Bursa Servis Araçları Odası tarafından düzenlenen korsan servis denetiminde, başka bir

BURSA (CİHAN)- Bursa Servis Araçları Odası tarafından düzenlenen korsan servis denetiminde, başka bir araca ait `S` servis plakasının taklidini kullanan araç yakalandı. Sahte plakalı aracın, diğer orijinal plakanın takılı olduğu aracın tip, model ve rengine uyumlu olması dikkat çekti. Sahte plakalı servis aracının askeri personeli taşıdığını iddia eden Oda Başkanı Sadi Aydın, ``Korsan taşımacılığın geldiği boyutu az çok biliyorduk, ama sonunda bunu da gördük.`` dedi.

Bursa Servis Araçları Odası Başkanı Sadi Aydın ve oda yöneticileri, kaçak servis kontrolleri sırasında Gemlik Askeri Hara personelini taşıdığı tespit edilen araçtaki 16 S 1015 plakanın sahte, aracın gerçek plakasının 10 CAD 68 olduğunu belirledi. Oda yönetimi, bu gelişme üzerine Bursa Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne ihbarda bulundu. Harekete geçen ekipler, bahse konu aracı durdurarak yasal işlem yaptı.

Oda Başkanı Aydın, ``Bu korsan ve sahte plakalı araçta hiç bir şeyden habersiz yolculuk yapan askeri hara personelimizde can güvenliği bakımından daha vahim sonuçlar doğurmadan, güvenlikleri temin edilmiş oldu. İş dünyası ve eğitim kurumlarımızın taşıma işini verecekleri firmaların sunmuş olduğu ihale dosyalarında mutlaka servis araçlarının Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden alınmış ‘çalışma ruhsatları’ olup olmadığını kontrol etmelerini, zaman zaman dosyalardaki belgelerle hizmet aldıkları araçların bilgilerinin uyuşup uyuşmadığı kontrol edilerek, kendileri, sorumluluğunu taşıdığı personel ve örencileri ve kamuoyu adına önemli görev ifa etmiş olacaklardır. Aldığımız diğer bir bilgi de ticari plakaların kiralanması yönündedir. Ticari plakalar kiralanamaz, kiraya verilemez. Ticari araçlar sadece araç ruhsat sahibi tarafından çalıştırılabilir aksi taktirde belediye çalışma ruhsatları iptal olur. Yasa ve yönetmelikler açık ve nettir.`` dedi.
CİHAN







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

YUKARI YUKARI