Bugun...



Güvenli İnternet, 1.5 Yılda 1.6 Milyon Aboneye Ulaştı


facebook-paylas
Tarih: 21-10-2013 13:31

Güvenli İnternet, 1.5 Yılda 1.6 Milyon Aboneye Ulaştı


Güvenli İnternet, 1.5 Yılda 1.6 Milyon Aboneye Ulaştı

BTK’nın sağladığı Güvenli İnternet Hizmeti’nin aileleri, internette müstehcenlik, çocuk istismarı, şiddet, ırkçılık, kumar gibi yasadışı içeriklerden koruduğunu ifade eden Yıldırım, bunun yanı sıra internet dolandırıcılığı, zararlı yazılımlar ve Sağlık Bakanlığının sağlığa zararlı olduğunu açıkladığı ürünlerden de korunma imkanı sunduğunu belirtti. 

ZORUNLU BİR HİZMET DEĞİL 

Güvenli İnternet Hizmeti’nin ‘Çocuk’ ve ‘Aile’ olmak üzere iki farklı profil seçeneği olduğunu kaydeden Bakan Yıldırım, bu profillerin kullanımının zorunlu olmadığını, ailelerin isteği doğrultusunda tercih edilebildiğini vurguladı. 

TAMAMEN ÜCRETSİZ 

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bu hizmetin ücretsiz ve kullanımının çok kolay olduğunu belirterek, “Vatandaşlarımız herhangi bir program kurmadan veya bir ayar yapmadan hem bilgisayarlarda hem de cep telefonlarından, tabletlere kadar her ortamda bu hizmetten kolaylıkla faydalanabilecekler. Ayrıca bu önemli hizmet tamamen ücretsiz olarak vatandaşlarımıza sağlanabiliyor” diye konuştu. 

INTERNET KISITLAYICI DEĞİL

Güvenli İnternet’in kısıtlayıcı bir uygulama olmadığını vurgulayan Yıldırım, kullanıcıların erişemedikleri içeriğin tercih ettikleri profile uygun olduğunu düşünüyorlarsa, BTK’ya itiraz edebileceklerini ifade etti. Bakan Yıldırım, ayrıca BTK’nın itirazları aynı gün değerlendirip, kullanıcılara gecikmezsizin geri bildirimde bulunduğunu da belirtti.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI