Bugun...



PETKİM Aliağa Kompleksi Konteyner Limanı Projesi


facebook-paylas
Tarih: 22-07-2013 16:26

PETKİM Aliağa Kompleksi Konteyner Limanı Projesi


PETKİM Aliağa Kompleksi Konteyner Limanı Projesi

Aliağa Kompleksi Konteyner Limanı Faz-1 Aşaması Spiral Çelik Kazık Boru için Özbal Çelik Boru ile sözleşme imzalandı. Petkim’in iştiraki Petlim ile Hollandalı APM Terminals şirketi arasında, Aliağa Kompleksi’nde kurulacak konteyner limanının işletilmesi konusunda yeni gelişmeler kaydedildi.

Yatırımlar Dergisi’nin aldığı bilgiye göre; söz konusu projenin Faz-1 Aşaması kapsamında yer alan spiral
çelik kazık boru işi için Özbal Çelik Boru ile 5,8 milyon dolarlık sözleşme imzalandı. Teslimatın önü-müzdeki yılın ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. Bilindiği gibi, Petkim tesisleri içerisinde kurulacak bir konteyner limanının APM Terminalleri Liman İşletmeciliği A.Ş. (APM Terminalleri) tarafından işletilmesi için 22 Şubat 2013 günü APMT BV. ve APM Terminalleri ile sözleşme imzalanmıştı. Buna göre; konteyner limanı yatırımının ilk fazının 2015 yılında tamamlanarak devreye alınması, ikinci fazının ise 2016 yılında tamamlanması hedefleniyor.

Projenin altyapı ve inşaat yatırımları Petlim tarafından, makina ve ekipman yatırımları ise APM Terminalleri tarafından gerçekleştirilecek söz konusu projede Petlim’in yapacağı yatırım bedelinin 300 milyon USD civarında olacağı öngörülüyor.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI