Bugun...



Ramazan TIR'ı finali Develi'de yaptı


facebook-paylas
Tarih: 07-08-2013 09:15

Ramazan TIR'ı finali Develi'de yaptı


KAYSERİ (CİHAN)- Kayseri Büyükşehir Belediyesi Gezici Ramazan TIR’ı Talas Anayurt’ta başlayan 27 günlük

KAYSERİ (CİHAN)- Kayseri Büyükşehir Belediyesi Gezici Ramazan TIR’ı Talas Anayurt’ta başlayan 27 günlük gösterilerin finalini Develi’de yaptı. Develi Cumhuriyet Meydanı`ndaki final gecesinde tasavvuf musikisi, sema gösterileri, mehteran, Âşık ile Maşuk, Hacivat-Karagöz gösterileri ve meddah-orta oyunu gibi etkinlikler geceye renk kattı. Vatandaşlardan büyük ilgi gören etkinlik teravih namazı sonrası başlayıp gece 12.30`a kadar devam etti.

Ramazan ayı süresince 3 gün hariç 27 gün sürekli olarak yollarda olan Gezici TIR ve gösteri ekipleri ile ilgili ilgili bilgi veren Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, bu yıl 10.su gerçekleştirilen Ramazan Geceleri etkinliği ile hem unutulmaya yüz tutmuş geleneksel Ramazan eğlencelerinin yaşatılması, hem de maddi imkânsızlıklar nedeniyle düzenlenen etkinliklere katılamayan vatandaşların faaliyetlerden yararlanmalarının amaçlandığını belirtti.

Develi Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Develioğlu, Gezici Ramazan TIR programına Develi ilçesinin de dahil edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve unutulmaz bir Ramazan gecesi yaşattıkları için öncelikle Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’ye teşekkür etti. Develioğlu, Kültür Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan ve gösterileri ile geceye renk katan ekiplere Develi Belediyesi`nin kuruluşunun 142.yılı plaketini takdim etti.

    Etkinlikleri İstanbul Genç Develililer Dernek Başkanı Mustafa Ağca, Kayder Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Şam, Kabaklı Köy Dernek Başkanı Şaban Tosun, İstanbul’daki diğer köy dernek temsilcileri, Kayseri Develililer Dernek Başkanı Kadir Özdamarlar ve Yönetim Kurulu üyeleri yanı sıra binlerce vatandaş ilgi ile izledi. CİHAN







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

YUKARI YUKARI