Bugun...



4. Engelsiz Erişim Toplantısı Yapıldı


facebook-paylas
Tarih: 28-11-2013 00:01

4. Engelsiz Erişim Toplantısı Yapıldı


4. Engelsiz Erişim Toplantısı Yapıldı

Engelli tüketicilerin elektronik haberleşme hizmetlerinden daha iyi yararlanabilmelerinin sağlanması amacıyla başlatılan “Bilgi ve İletişim Teknolojilerinde Engelsiz Erişim” çalışmaları kapsamında 4. Engelsiz Erişim Toplantısı yapıldı.

Bilgi ve İletişim Kurumu (BTK) koordinatörlüğünde ilgili kamu kurumları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı toplantı 26 Kasım 2013 tarihinde kurumun merkez binasında gerçekleştirildi.

BTK Tüketici Hakları Dairesi tarafından düzenlenen toplantıya, BTK II. Başkanı Dr. T. Ayhan Beydoğan, Tüketici Hakları Dairesi Başkanı Ö. Fatih Akpınar, Yetkilendirme Dairesi Başkanı Elif Özdemir, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Orhan Kemal Ardıç, İşitme Engelliler Federasyonu adına Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatma Doğanay ile Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu, Türkiye Körler Federasyonu, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu, Görme Engelliler Federasyonu, Görme Özürlü Evrensel Hukukçular Derneği, Ankara İşitme Engelliler Derneği, Tüm Engelliler Yardım ve Yaşatma Derneği temsilcileri ve BTK personeli katıldı.

BTK II. Başkanı Beydoğan, toplantıda yaptığı konuşmada Engelsiz Erişim çalışmaları kapsamında sektördeki işletmecilerle ve engellilerin sorunlarıyla ilgilenen sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelinerek görüş alışverişi yapıldığını söyledi. Engellilerin elektronik haberleşme hizmetlerinden daha iyi yararlanması amacıyla alınan Kurul Kararı’nın kamuoyu görüşüne sunulduğunu hatırlatan Beydoğan, gelen görüş ve öneriler değerlendirilerek düzenleme yapılacağını dile getirdi. Toplantıda konuşan BTK Tüketici Hakları Dairesi Başkanı Fatih Akpınar ise Engelsiz Erişim Toplantıları ve engelsiz erişimle ilgili yeni düzenlemeler hakkında bir sunum yaptı. Toplantıda katılımcılar, engellilerin elektronik haberleşme hizmetlerinden daha iyi yararlanmasının sağlanmasına yönelik görüş ve önerilerini dile getirdi.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI