Bugun...



Alo 170 Sivas`ta Hizmete Girdi


facebook-paylas
Tarih: 08-11-2013 11:22

Alo 170 Sivas`ta Hizmete Girdi


Alo 170 Sivas`ta Hizmete Girdi



Türksat A.Ş.’nin ÇSGB, İŞKUR ve SGK ile imzaladığı dörtlü protokol kapsamında kurulan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı “Alo 170 Sivas” lokasyonu, 26 Ekim 2013 Cumartesi günü Sivas’ta düzenlenen bir törenle hizmete açıldı. Açılışa Savunma Bakanı ve Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz katıldı. Programa şirketimiz Genel Müdür Yardımcısı Cemil Sağıroğlu, Sosyal Güvenlik Kurulu Başkanı Yadigar Gökalp İlhan ile Global Bilgi Genel Müdürü Bahadır Pekkan’ın yanı sıra, çok sayıda davetli katıldı.

Türksat A.Ş., ÇSGB, İŞKUR ve SGK arasında imzalanan dörtlü protokol kapsamında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı “Alo 170 Sivas” Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi, 26 Ekim 2013 Cumartesi günü Sivas’ta düzenlenen bir törenle hizmete açıldı. Şirketimizin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile kuruluşunu yaptığı üçüncü lokasyon olan “Alo 170 Sivas” çağrı merkezinde 200 kişi istihdam ediliyor.


“Alo 170 Sivas” çağrı merkezinin açılışını Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve davetliler yaptı. Açılış programına, Türksat Genel Müdür Yardımcısı Cemil Sağıroğlu’nun yanı sıra, Türksat Bilişim Tedarik Yönetimi Direktörlüğü’nden yönetici ve uzmanlar da katıldı.

Savunma Bakanı Yılmaz, “Alo 170 Sivas” çağrı merkezinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, devletin güçlendikçe vatandaşın devletine daha fazla hizmet ettiğine dikkati çekti. Bakan Yılmaz, böylelikle hizmet birimleriyle devletin, vatandaşın ayağına gittiğini belirtti. Yılmaz konuşmasında, çağrı merkezinde sosyal güvenlikle ilgili her sorunun en geç 72 saat içerisinde cevaplandırıldığını söyledi. Yılmaz, şöyle konuştu: 



“Kendisine hizmet eder hâle getiriyor demek, ‘kazandığından daha az vergi alıyor, devlete ayırdığı süreden daha azını istiyor’ demek. Bunlardan birisi askerlik süresinin kısaltılmasıydı. Bir ara 3 yıldı. 3 yıl askerlik yapanlar olmuş. Herkes babasına dedesine sorarsa ‘36 ay yaptım, 24 ay yaptım’ dediklerini bilir. Bizim zamanımızda 16 aydı; yedek subay olarak 16 ay askerlik yaptım. En son neydi? 15 aydı, 12 aya indirdik. Devlet, ‘3 ay daha bana daha az çalış’ diyor. Bunun bir başka ifadesi, 3 ay daha kendine çalış. Dolayısıyla da devlet güçlendikçe vatandaşına daha çok hizmet verecek. Vatandaşın daha çok kendisine hizmet etmesini isteyecek. Devlet de vatandaştan aldığını yine vatandaşına hizmet olarak verecek.”

Açılış programında söz alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Yadigar Gökalp İlhan ise, SGK olarak, 2008 yılında çok önemli bir reforma imza attıklarını, vatandaşların reforma gösterdiği sağduyu ve inanç ile ciddi sıkıntılar yaşamadıklarını belirtti. Reformun olumlu sonuçlarını almaya başladıklarını aktaran İlhan, vatandaş memnuniyetini çok önemsediklerini, “Alo 170 Sivas” çağrı merkezinin de bu anlamda önemli olduğunu dile getirdi.



Programda konuşan, Turkcell Global Bilgi Genel Müdürü Bahadır Pekkan da Sivas’ta açılan merkezle ülke için önemli bir istihdam ve hizmet alanı açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Karaman ve Şanlıurfa’dan sonra Sivas’ta açtıkları merkezle 500 çalışana ulaştıklarını aktaran Pekkan, vatandaşlardan gelen çağrıları 7 gün 24 saat cevaplandırdıklarını, iletişim merkezlerine bugüne kadar 10 milyon çağrı geldiğini bildirdi.

Konuşmaların ardından Bakan Yılmaz ve diğer yetkililer, “Alo 170 Sivas” Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi’nin açılış kurdelesini kesti.


Bakan Yılmaz, çağrı cevapladı



Merkezin açılışının ardından Bakan Yılmaz, Sevilay Zafer adlı bir çalışanla Sakarya`dan Ümmühan Akarsu`nun çağrısını yanıtladı. Yılmaz, çağrıyı cevapladıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, "Ümmühan hanım, iş kazası geçirmiş. İşe nisan ayında girmiş, haziran ayının sonunda iş kazası geçirmiş. `İşverenim benimle ilgilenmedi` diyor. Bakanlığımıza şikayette bulunmuş. Bakanlığımız da denetim elemanlarını göndermiş. Bakanlığın işlemi dosyada var. İncelemler yapılacak, rapor geldikten sonra neticesi için dönülecek" dedi.


ÇSGB Sivas İletişim Merkezi Bilgileri

Toplam 965 metrekare kurulu alanda hizmet veren Alo 170 biriminde 200 kişi çalışıyor. Çalışanların yaş ortalamasının 26 olduğu merkezde ağırlıklı olarak üniversite mezunları istihdam ediliyor (&% 68 Üniversite, % 32 lise mezunu). Merkezde çalışanların % 20’si şehit ve gazi yakını. Çalışanların % 55’i bayan, % 45’i erkek.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

YUKARI YUKARI